סלט עדשים שחורות וסלק טרי

שילוב מנצח של שני מרכיבים ניפלאים מכל הבחינות – עדשים וסלק, יש פה שימוש ברכז רימונים הנפלא, המעניק טעם מתוק- חמוץ לסלט (לא נזכיר בריאות).

בימים חמים אלה, סלט קר ומרענן הוא פתרון נפלא לארוחה קלה.

התוצאה יפה לעין וטעימה ביותר.

 

1 כוס עדשים שחורות / ירוקות

2 יח' סלק קטנות קלופות ושטופות

1 בצל אדום קצוץ

3 שיני שום מרוסקות / 1 קוביה שום קפוא

1 חופן כוסברה / פטרוזיליה קצוצה

1 חופן עלי נענע קצוצים

50 ג' אגוזי מלך קצוצים גס

רוטב

1/4 כוס שמן זית

4 כפות  רכז רימונים – להשיג בסופר

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף דבש / סילאן

מלח, פלפל

 

ההכנה

לשטוף היטב את העדשים, להעביר לסיר, לבשל כ – 20 ד', עד ריכוך, לסנן, להעביר לקערה.

את הסלק לחתוך לקוביות גדולות, לשים במעבד מזון, לרסק בפולסים עד לקבלת פירורים גסים, להזהר שלא יהפוך לבלילה מרוסקת מדי, לסנן, להעביר לקערת העדשים.

להוסיף לקערה את כל  מרכיבי  הסלט, חוץ מהאגוזים – אותם נוסיף לפני ההגשה, למניעת ריכוך,  להוסיף את כל מרכיבי הרוטב, לערבב היטב, לפני ההגשה להוסיף את האגוזים.

2 thoughts on “סלט עדשים שחורות וסלק טרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *