סלט עדשים שחורות

עדשים …….עדשים……., ניסינו כבר ירוקות ואדומות, הגיע תור השחורות.

הן קטנות יותר ומוצקות יותר, בבישול הן שומרות יפה על הצורה והמירקם, הן עדינות יותר בטעם מאשר סוגי העדשים האחרים, הצבע הכהה משתלב יפה עם הירקות הצבעוניים.

יופי של סלט, קל להכנה, טעים ויפה לעין – שילוב מנצח.

 

1 כוס עדשים שחורות

1 פלפל אדום שטוף

1 פלפל ירוק שטוף

1 בצל סגול נקי

2 שיני שום קצוצים

1/2 צרור פטרוזיליה נקיה

חופן גדול כוסברה נקיה

שמן זית

מיץ לימון

מלח, פלפל

 

ההכנה

לשטוף את העדשים, לשים בסיר, להוסיף מים כדי כיסוי ולבשל עד ריכוך – בערך 30 ד'.

בינתיים לחתוך ולקצוץ את כל הירקות קטן קטן – אם יש לכם את חותך ירקות הסלט  – זה הזמן.

לאחר שהעדשים התרככו, לסנן את המים, להוסיף שמן זית ולערבב.

להוסיף את כל הירקות הקצוצים, לטבל, להניח למנוחה של 15 ד' ולהנות.

הסלט טעים מאד גם למחרת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *