פשטידת תרד ומנגולד / פטריות

                 מאפה תרד ומנגולד

 

מאפה טעים מאד מאד שמשלב את התרד עם המנגולד בעל הטעם המיוחד, המאפה חוסך בקלוריות, רוב הגבינות הן עד 5% ואין כל בסיס של בצק. היא קלה מאד להכנה ביחוד אם מכינים את הירק עד יום מראש, שומרים במקרר ומשתמשים בו לקראת האפיה.

ניתו לשדרג ע"י החלפת היוגורט בשמנת לבישול  15% + 3 כפות קמח נוספות

 

המיצרכים

1 חב' תרד שטוף

1 חב' עלי מנגולד שטופים

1 פרסה קצוצה

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצים

3 ביצים

4 כפות קמח תופח

1 יוגורט עיזים (רצוי)

1  גבינת קוטג' 

150 ג' גבינה בולגרית מגורדת

100 ג' קשקוול מגורד

מעט מלח, פלפל שחור

אגוז מוסקט

תבנית מס. 26

 

ההכנה

לחמם מעט את שמן הזית, להוסיף הפרסה, לטגן עד שקיפות, להוסיף השום, התרד והמנגולד, לערבב, להקפיץ עד שהירקות מתרככים מעט, להזהר לא מטיגון יתר שלא נקבל רכות יתר. לסנן, אם מכינים את המאפה מיד, יש לקרר מעט את הירק, אם לא – להעביר לכלי, לכסות ולשמור במקרר.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

להעביר את הירוקים לקערה, להוסיף את כל שאר המיצרכים, לערבב היטב, להעביר לתבנית  משומנת , לאפות כ – 40 ד', עד הזהבה, לבדוק אם צריך להוסיף 5 ד' נוספות של אפיה.

לקרר מספר דקות, לפרוס ויחד עם סלט ירקות מנה נפלאה.

 

ניתן במקום הירוקים להשתמש בפטריות – 4 סלסלות פטריות שונות, קצוצות ומטוגנות עם פרסה ושום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *