גבינות, חציל בגלילי פילו

אני יודעת שאנחנו אחרי שבועות אבל אנחנו הרי נהנים משלל מנות חלביות כל השנה.

לא כולם אוהבים להתעסק עם בצק הפילו, הוא דורש טיפול מדוקדק ומסור יותר, אבל התוצאה טעימה מאד ויתרון נוסף הוא כמובן שבצק הפילו  הוא הבצק הדל ביותר בקלוריות. החיסרון הוא שאין להקפיא את הבצק בשנית, הפשרתם, השתמשתם, השאריות לפח. לכן כדאי להכין את כל הכמות, להקפיא את מה שלא משתמשים, ולהנות בפעם אחרת.

המנה מכילה חציל קלוי, לחרוצים הרוצים לקלות לבד – תבורכו, אני השתמשתי בשתי קופסאות של חציל קלוי של רפאל.

הכמויות הן של כל כמות הבצק, מקבלים כ -24יח'.

מה אם לא אוהבים חציל ? אין בעיה בהמשך הצעה לגבינות בלבד.

 

1 חב' בצק פילו מופשר במקרר

2 קופסאות חציל קלוי מוכן / 3 חצילים גדולים.

200 ג' גבינת פטה עיזים 5% מגורדת

150 ג' גבינת צ'אדר מגורדת

1/2 כוס שמן

2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה.

 

ההכנה

אם אתם קולים לבד את החציל, הכינו אותו, קררו לגמרי, תבלו במלח, פלפל, שום, שמן זית.

זיכרו – בכל פעם אחרי שמוציאים עלה יש לכסות את הבצק במפית לחה מעט למניעת ייבושו.

לפרוס את בצק הפילו, להסיר בזהירות עלה אחד, לא נורא אם נקרע מעט, הניחו את העלה כאשר החלק הצר יותר בצד שלכם, כלומר לגובה. בעזרת מברשת הברישו קלות שמן על הבצק, הניחו עלה נוסף, הברישו גם אותו. חיתכו את העלה ל – 4 חלקים שווים.

חממו תנור ל – 180 מעלות.

שימו בקצה התחתון של העלה מעט חציל, פזרו גבינת פטה וצ'אדר,

גלגלו פעם אחת, קפלו שוליים, גלגלו, הניחו בתבנית כאשר התפר כלפי מטה.

הכינו כך את כל שאר הגלילים.

מירחו על הגלילים שמן,

הכניסו לתנור ואפו  כ – 20 ד', עד השחמה.

ניתן להכין יום קודם, קררו, שימרו במקרר וחממו את הגלילים בתנור, לא מיקרו !!

 

מלית גבינות

150 ג' גבינת פטה עיזים 5% מגורדת

150 ג' גבינת קשקוול מגורדת

1 גבינת ריקוטה

1 יוגורט עיזים 200 ג'

1 ביצה

1 כף קמח תופח

ערבבו הכל וגלגלו.

גלילי חציל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *