כיפות תפוחי אדמה אפויות

 

תוספת נפלאה ליד כל מנה בשרית, טעים ויפה במיוחד. מבטיחה התמכרות !!!!

 

7 תפוחי אדמה קדולים מאד, קלופים ונקיים, חתוכים גס

3 בצל יבש גדול מאד, קצוץ

4 כפות שמן

50 ג' חמאה

1 כף סוכר מלח, פלפל

סיר גדול, מחבת, 3 תבניות תנור גדולות מרופדות בנייר אפיה

 

ההכנה

לשים את חתיכות תפוחי האדמה בסיר גדול, לכסות במים, לבשל עד ריכוך, לסנן המים, למעוך כמו לפירה.

בינתיים, במחבת לשים את השמן והחמאה, להוסיף הבצל הקצוץ ואת כף הסוכר, לטגן עד הזהבת הבצלים.

לאחר שהפירה מוכן, להוסיף לסיר את הבצל המטוגן עם השמנים, לטבל במלח ופלפל (הרבה), לשים את הסיר עם תערובת תפוחי האדמה על כיריים,  בלהבה ביינונית, לערבב את התערובת עד לייבושה.  (מספר דקות)

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

בעזרת כף של גלידה ליצור תלוליות של תפוחי אדמה על התבניות, להניח אותן אחת ליד השניה.

לאפות 40 ד' עד הזהבה ולהנות מאד.

ניתן להכין מספר שעות מראש ולחמם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *