הבורגול – אחד הגרגירים הבריאים, עשוי חיטה ומכיל הרבה ויטמינים ומינרלים . הבורגול מהיר הכנה, השרייה קצרה והוא מוכן, לכן ערכיו הבריאותיים נישמרים. עד כאן הקטע הבריאותי.
הבורגול טעים מאד בפני עצמו ונפלא לסלטים עם הרבה תוכן. אני הכנתי עם בטטה אפויה בתנור שנתנה טעם מתקתק עם קנמון, החמוציות עם החמיצות שלהן והצנוברים הפיקנטים מעט – שילוב מנצח.
הוספתי גבינה, אבל לא חייבים, הסלט נפלא גם בלעדיה.
בטטה
1 בטטה שטופה חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כוס שמן זית
1 כף סוכר חום
1 כף חומץ בלסמי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קנמון
תבנית מרופדת בנייר אפיה
סלט
1 כוס בורגול
1 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום מגורדות
חופן קטן כוסברה קצוצה – לאוהבים ולמעיזים
חופן גדול חמוציות
50 ג' צנוברים קלויים
200 ג' גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות / בולגרית
מלח, פלפל
מיץ מ – 1/2 לימון סחוט
2 כפות רכז רימון
ההכנה
חממו תנור לחום של 180 מעלות
ערבבו את הבטטה עם כל החומרים – שמן, סוכר חום, חומץ, מלח וקנמון, שימו בתבנית המרופדת ואפו עד השחמה כ – 35 ד'.
בינתיים שימו את הבורגול בקערה, שיפכו על הבורגול את המים הרותחים, ערבבו, כסו את הקערה והשרו למשך 20 ד'.
הסירו את המכסה מעל הבורגול, פוררו היטב בעזרת מזלג, הוסיפו את כל החומרים ואת הבטטה, ערבבו, שפרו טעמים, העבירו לקערת הגשה ותהנו.
יצא מעולה!! הוספתי מעל טחינה גולמית ופשוט יאמי…מומלץ בחום.
בקר טוב
רעיון מעולה להוסיף טחינה !! איזה יופי שאהבתם את המתכון
תמשיכי להנות ממנו
יום טוב
שפרה