סלט בטטה

בילדותי קראנו לבטטה תפוח אדמה מתוק, אכן הוא מתקתק עם מירקם נעים מאד. כיום זו בטטה שמצאה את דרכה למרכז הבמה.

בפעם הראשונה אכלתי סלט בטטה באילת באחד מבתי המלון והתמכרתי. אחר זמן מה ניסיתי בבית והתקבלה  תוצאה מוצלחת מאד. סלט  טעים, ציבעוני וקל להכנה, בקיצור אידאלי.

ניתן להכין את הבטטה יום קודם ולשמור במקרר בכלי מכוסה.

ניתן לטגן את הקוביות בשמן עמוק או לאפות בתנור – להחלטתכם.

 

2 בטטות קלופות, חתוכות לקוביות של 2X2

4 בצל ירוק קצוץ

חופן גדול חמוציות

1/2 כוס צנוברים קלויים

רוטב

3 כפות שמן קנולה

3 שיני שום קצוצות

2 כפות סילאן / דבש

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כף חומץ בלסמי

1 כף רוטב סויה

1 כף שמן סומסום

מלח, פלפל

 

ההכנה

תחליטו מה אתם מעדיפים – טיגון בשמן עמוק עד הזהבה, להעביר לכלי מרופד בנייר סופג.

אפיה – תנור בחום 180 מעלות, את  קוביות הבטטה  לשים בתבנית עם כף שמן זית, מלח, פלפל, כף סוכר חום, מעט קנמון, לערבב היטב את הקוביות עם התבלינים ולאפות עד הזהבה.

לשים בקערה את כל מרכיבי הסלט.

לערבב בעזרת בלנדר ידני את כל מרכיבי הרוטב,  לפני ההגשה לשפוך על הבטטה, לערבב היטב ולהגיש.

2 thoughts on “סלט בטטה

    • איטה, תודה רבה, שמחה מאד שאהבתם. תמשיכו להנות משאר המתכונים
      אשמח למשובים נוספים.
      חג שמח,
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *