קציצות פיקנטיות ובמיה / שעועית

 

מה הילדים אוהבים ?? קציצות מכל הסוגים, מבושלות, מטוגנות, אפויות, עם ובלי רוטב. אבל לא רק ילדים, גם אנחנו ה "גדולים", מאד מאד אוהבים. סיר עם קציצות ברוטב כלשהו נותן הרגשה של בית. הפעם שילבתי בין שתי האהבות שלנו – קציצות ובמיה. מי שלא אוהב במיה, ניתן בהחלט גם עם שעועית ירוקה / צהובה. לא פחות טעים. אורז ליד, ויש ארוחה בריאה ומזינה.

1/2 ק' בשר בקר / הודו אדום

1/2 צרור של פטרוזיליה + כוסברה – למי שלא אוהב , לוותר.

1 בצל נקי

1 תפוח אדמה מקולף

2 שיני שום

1/2 כוס שבולת שועל עדינה

1 ביצה

1/2 כוס מים

תבלינים – מלח, פלפל, כמון, כוסברה טחונה, בהרת, פפריקה,טוסקנה – כמה שאוהבים

רוטב

2 כפות שמן

3 שיני שום קצוצות

2 פלפל אדום קצוץ

1/2 1 כוסות מים

4 כפות צ'ילי מתוק

5 כפות רוטב סויה

2 כפיות סוכר דמררה / סילאן

מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, גי'נג'ר טחון

 

ההכנה

להעביר את הבשר לקערה, את עישבי התיבול, השום, בצל, תפוח אדמה, לשים במעבד מזון, לקצוץ, לא יותר מדי, שלא יהפוך לעיסה, להעביר לקערת הבשר, להוסיף את כל החומרים, לערבב למירקם אחיד, להניח בצד.

להרתיח מים רותחים, את הבמיה/ שעועית, לשים בקערה, לשפוך מים רותחים על הירק.

רוטב – בסיר שטוח לחמם את השמן, להוסיף השום, לטגן מעט, להוסיף את הפלפל הקצוץ, לטגן מספר ד' עד שהפלפל מתרכך, להוסיף את כל חומרי הרוטב.

לסנן את הבמיה מהמים החמים.

להביא לרתיחה קלה, להעביר את הבמיה לרוטב, ליצור קציצות מהבשר, לסדר בסיר את הקציצות מעל הירקות, להביא לרתיחה,

להנמיך החום, לבשל כחצי שעה, להפוך את הקציצות ברוטב כדי שכולן תקבלנה את טעם התבשיל, . לבשל חצי שעה נוספת.

 

להכין סיר עם אורז, פירה, קוסקוס ולהנות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *