סלט עדשים מנוקד באנטיפטי

 

עדשים – אחד מהחלבונים הבריאים ביותר שהטבע יצר לנו. אנחנו משתמשים הרבה בקיטניות מכל הסוגים, במשפחה, וגם החברים אצלנו בבית לא תמיד מחסידי הבשר ולכן אני משתמשת הרבה בקיטניות. הסלט הזה נפלא, הוא מכיל קיטניות וירקות, שילוב מנצח. נישמר יפה כמה ימים במקרר, מה עוד צריך ??

הירקות – אני השתמשתי בפלפל, חציל וקישוא, כמובן שניתן לגוון בירקות נוספים שאתם אוהבים – כרובית, ברוקולי, בטטה, קולורבי וכו'

עדשים – השתמשתי בירוקים אבל בהחלט אפשר להשתמש בשחורים והכי טוב לשלב ביניהם. לא עשיתי זאת כי נגמר……יש במרכולים את המוצרים הניפלאים המצוננים של "טעם הטבע", מומלץ ביותר.

1 כוס  עדשים ירוקים או שילוב של ירוקים ושחורים לבשל במים עד ריכוך / 1 שקית עדשים מצוננים

1 חציל

2 קישואים לא גדולים במיוחד

1 פלפל

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה.

חממו תנור לחום של  200 מעלות. את כל הירקות חיתכו לחתיכות קטנות, שימו בשקית ניילון רגילה, זלפו לתוך השקית שמן זית, חומץ בלסמי, אבקת שום, צ'ילי מתוק, מלח פלפל, שקשקו את השקית היטב עד שכל הירקות מתובלים,

שימו בתבנית גדולה

ואפו כחצי שעה, העבירו את התנור למצב של גריל, המשיכו לאפות עוד מספר דקות, עד אשר הירקות חרוכים מעט. תיזהרו שלא יישרף !!!!   

       קררו מעט.

שימו את העדשים בקערה, הוסיפו את הירקות

חופן חמוציות

בצל סגול קצוץ

חופן גדול עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, נענע

1 כף סילאן

שמן זית

לימון סחוט

מלח פלפל

הוסיפו את כל שאר החומרים לקערה, תבלו, שפרו תיבול ותהנו.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *