חלק נכבד של היום בתקופה בה אנו נימצאים עובר לנו בשיטוטים ברשתות השונות. כך הגעתי למאפה לזניה עם כרוב. כיוון שאני מאד אוהבת כרוב, פתחתי ומיד עלה לי הזיכרון של הכרוב שאכלנו ברומניה. כרוב ממולא או כמו שנקרא ברומנית – סרמלה. כל יום בטיול זו היתה המנה האהובה עלי. אבל כיום אני מכינה פחות בגלל התעסקות מיותרת. והנה עכשיו מיד ראיתי שיש פה רעיון למנה נפלאה, קלה ומהירה ביותר להכנה בלי התעסקות מיותרת. כמובן שהמתכון המקורי שונה לחלוטין, התוצאה היתה נהדרת, טעימה ביותר, אין ספק שהיא תככב אצלנו בבית. מומלץ ביותר.
הכמות היא לתבנית 26 עגולה, מרובעת, מלבנית כל מה שאתם בוחרים. אם זו תבנית מתפרקת רפדו בנייר אפיה לפחות אחד ועדיף שניים.
1 כרוב לבן בגודל ביינוני
1/2 ק' בשר בקר / הודו אדום
1/2 כוס אורז / בורגול / עדשים אדומים מבושלים עד ריכוך קל, לסנן
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצים / קוביה קפואה
1 פלפל אדום פרוס
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 סלרי קצוץ דק
מלח, פלפל
1/2 כפית של – בהרת, כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
1 כפית פילדלפיה (אם יש)
מעט שבבי צ'ילי / כפית צ'ילי מתוק
2 כפות רסק עגבניות
שמן זית
סילאן
רוטב
1/2 כוס מים רותחים
1 כף פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות רוטב רימונים
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
ההכנה
את הכרוב להניח בצלחת, להכניס למיקרו למשך 13 ד', לקרר , לחתוך את גזע הכרוב, להפריד את העלים. עשו זאת בעזרת כפפות אם הכרוב חם מדי.
במחבת לחמם 1 כף שמן להוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה, להוסיף את השום ואת הפלפל, לטגן מספר ד', להוסיף את הבשר, לטגן מעט ולפורר היטב לפירורים. לתבל בכל התבלינים, לערבב היטב, להוסיף את הפטרוזיליה, הסלרי ואת האורז המסונן , לערבב להסיר מהכיריים.
לערבב את כל חומרי הרוטב
חממו תנור 190 מעלות
בתבנית לשים 1/2 מכמות הרוטב, להניח שכבת עלי כרוב בתבנית,
מעל חצי מתערובת הבשר, שכבת עלי כרוב נוספת,
המחצית השניה של הבשר, את שארית הכרוב פירסו ופזרו מעל הבשר, זלפו מעל את שאר הרוטב.או שמן זית ומעט סילאן.
לכסות את התבנית, לאפות שעה, להסיר את הכיסוי, לצקת מעט שמן זית, לאפות עד השחמת העלים. להשאיר בתנור סגור כחצי שעה עד ספיגת כל הנוזלים.
קררו מעט לפני החיתוך. סלט ירקות ואתם מסודרים עם ארוחת נפלאה.
נראה מעולה.אנסה.נראה לך מתאים גם לעלי גפן,במתכונת דומה?
אורנה יקרה, אין סיבה שלא, רעיון מצוין, ספרי איך יצא