מאפיינס קרם וניל

מעדן קרם וניל  3

חג השבועות הולך ומתקרב, מחפשים איך לחדש ומה להכין לארוחת החג, אני מאד אוהבת את חג השבועות. כל מאכלי הגבינה אהובים עלי מאד, העונה נעימה בדר"כ, למרות שיש ימים חמים מאד הרי עדיין בערבים נעים,  הצבע הלבן – המאפיין את החג, השיבולים. כן, מאד אוהבת את החג.

לפני שנה בדיוק, היינו בטיול לספרד ופורטוגל  ובגלל עונת השנה ניזכרתי באחד הקינוחים שאכלנו בטיול. זה היה מעדן של קרם חלב אפוי עם בצק עדין מאד. בספרד ופורטוגל קינוחי החלב האפויים מאד נפוצים. כמו הפלאן המעולה, כל מעדני הדולצ'ה דה לצ'ה וגם הקינוח הזה. החלטתי לנסות אותו. אחרי מספר נסיונות הצלחתי !!!

הקינוח עדין מאד בטעמו, ניתן להכין את כל המרכיבים יום לפני ההגשה, ואת הרכבת המנה מספר שעות מראש, ולאפות לפני ההגשה.

אז הנה, קינוח עדין, מתקתק חדש לשולחן החג שלכם.

הכמות לכ – 12, 14 מנות

מעדן קרם וניל  3

חב' בצק פילאס מופשרת לפי ההוראות

הקרם

3/4 כוס סוכר

1 כוס מים

1 שמנת 15%

1/2 כוס חלב

1 מקל קנמון

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף קורנפלור

1 כף קמח תופח

1/2 כוס חלב

1 כף קמח רגיל

גרודת לימון מלימון שלם

2 חלמונים מביצים גדולות

ההכנה

בסיר שימו את הסוכר, 1/2 כוס חלב, המים, השמנת, מקל קינמון  ותמצית הוניל, הביאו לרתיחה. בינתיים שימו  בכוס של בלנדר ידני את הקמחים ואת 1/2 כוס החלב, ערבבו היטב עד למירקם אחיד.  כאשר החלב רתח – הוסיפו את תערובת הקמחים, ערבבו היטב עד הסמכה, הוסיפו את גרודת הלימון, ערבבו. הסירו מהחום. כסו עם ניילון נצמד – שיגע במלית, קררו והכניסו למקרר ללילה.

למחרת, הוסיפו את החלמונים, ערבבו.

שמנו תבניות אישיות, פיתחו את בצק הפילאס, חתכו ריבועים קטנים, רפדו בהם את הכלים האישיים. חממו תנור לחום של 180 מעלות.

צקו בכף את המלית על הבצק – כף גדושה לכל כלי, אפו כ – 20, 25 ד', עד הזהבה.

קררו מעט והגישו. טעים מאד גם בטמפ. החדר.

 מעדן קרם וניל  1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *