חציל כבוש

חציל כבוש

באחד השיטוטים בשוק מחנה יהודה, בסימטה צדדית, צדו את עיניי חצילים קטנטנים, חמודים, סגולים, שקראו לי. מיד קניתי בערך 2 ק' ואחר"כ התחלתי לחשוב מה לעשות איתם. כיוון שאני מאד אוהבת חצילים בכל הצורות והטעמים הלכתי על חציל כבוש. אף פעם לא עשיתי זאת, התחלתי לשחק מעט עם החציל ולהזכר מה ראיתי בכל מיני מעדניות טובות. הניסיון הצליח, התקבלו חצילים מאד טעימים, לא חמוצים מדי, מוצקים ולא רכרוכיים, עם צבע טיבעי (לא הסגול החזק במעדניות שבא מחומרי צבע שונים).

חציל כבוש 1

הבעיה היחידה היתה השבוע שבו חיכינו שיהיו מוכנים, אבל היה שווה.

 כ – 2 ק' חצילים קטנטנים

8 שיני שום מרוסים

1 -2 פלפל חריף פרוס (תלוי כמה חריף אתם אוהבים)

1 פלפל אדום פרוס לרצועות קטנות

1 גזר פרוס דק

2 גבעול סלרי פרוס דק

מלח, פלפל

1 כף סוכר דמררה

שמן זית

מים

חומץ

ההכנה

לשטוף את החציל, להסיר את העוקץ, לפרוס באמצע החציל –  לא עד הסוף, להשאיר אותו מחובר.

חציל כבוש 2

לשים את החצילים בסיר, לכסות במים, להביא לרתיחה, לבשל בחום נמוך כ – 10 ד'. לסנן, לשטוף מעט.

כאשר החצילים מתבשלים להכין צנצנת מעוקרת – לשטוף היטב, לשפוך לתוך הצנצנת מים רותחים, להמתין מעט, לשפוך את המים.

לקחת כל חציל, לשים בתוך החציל סלרי, גזר, שום, פלפל – לא הכל ביחד, לסירוגין, (הירקות פרוסים כמובן),

חציל כבוש 3

להניח את החצילים הממולאים בתוך הצנצנת, לפזר על כל שכבה מעט מהירקות. לעשות כך עם כל החצילים והירקות.

חציל כבוש 4

למלא את הצנצנת – לשים כוס אחת של מים מינרלים, 1/3 כוס חומץ, כך עד אשר הצנצנת מלאה. לפזר מדי פעם מלח ופלפל, למעלה לשים את הסוכר ולזלף שמן זית.

חציל כבוש 5

לסגור היטב, לשים במקרר, לחכות 6 ימים, להנות ממעשה ידכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *