עוגת בלינצ'ס בקרם תפוז

   בלינצ'ס תפוז כותרת

הבנות שלי מאד מאד אוהבות בלינצ`ס. כבר בגיל קטן מאד חמותי הצליחה לגרום להן לאהוב את החביתיות הטעימות שלה. השנה אני אכין אותן  בטעם תפוז ועם רוטב תפוז, מקוה שהו יאהבו ולא יתאכזבו.

במנה זו ניתן בהחלט להשתמש בבלינציס מוכן של מעדנות. בגלל שהם טבולים ברוטב, טעם החביתית  חשוב פחות  דבר המקל מאד על העבודה.  (אתם יודעים שאני אוהבת מאד קיצורי דרך).

 

1 חב` עלי בלינצ`ס מוכנים של מעדנות

1/2 כוס צימוקים 

5 כפות ליקר תפוזים

2 חב` גבינת טוב טעם

1 חב` גבינת ריקוטה

1 שמנת חמוצה 9%

3/4 כוס סוכר

1 כפית רכז תפוזים קפוא

1 שקית סוכר וניל

30 חמאה מומסת

רוטב תפוזים

1 שמנת בישול 15%

3/4 כוס חלב

1 כפית גרודת לימון

2 כפות קורנפלור + 1/2 כוס חלב

4 כפות סוכר

1 כף רכז תפוז קפוא

2 כפות ליקר תפוזים

 

ההכנה

לשים את הצימוקים בקערה, ליצוק מים רותחים, להמתיל 2,3, ד`, לסנן, להוסיף לקערית את ליקר התפוזים, להמתין לפחות 15 ד`.

בינתיים, לערבב היטב את כל חומרי המילוי, חוץ מהחמאה, להוסיף הצימוקים, לערבב.

לפרוס עלה, למרוח 1 כף על  העלה, לגלגל לגליל, לסדר בתבנית, אפשר לחתוך כדי לסדר היטב. לשים שתי שכבות של גלילים, למרוח כל שכבה בחמאה המומסת, לכסות ולשמור במקרר. אפשר כמה שעות מראש.

בלינצס תפוג מוכן

 

הקרם

לשים את החלב והשמנת בסיר,  להוסיף את גרודת הלימון, להביא לרתיחה, לשים את הקורנפלור עם 1/2 כוס החלב, , לערבב היטב , להוסיך לחלב הרותח, לערבב עד להסמכת הרוטב. להוסיף את הרכז והליקר, לכסות היטב עם ניילון נצמד שיגע בקרם – מניעת התקרשות.

לפני ההגשה  לחמם תנור ל – 170 מעלות,  לשפוך את הקרם על עוגת הבלינצ`ס, לאפות כ – 20 ד`, עד השחמה קלה.

אפשר להגיש את הבלינצ`ס מסודרים אחד ליד השני כרגיל ולא אחד על השני כמו עוגה.

צבלינצ'ס תפוז סוף

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *