ראגו ירקות העונה ברוטב סילאן ורכז רימונים

את ההשראה למנה זו קיבלתי מאחותי המקסימה.

אחרי  הפיטום הרב בחגים  מה מתאים יותר ממנה צמחונית ?

העיקרון במנה זו היא להכין מירקות העונה. עכשיו  באביב, הירקות במיטבן אחרי הגשמים הרבים שירדו. בילדותי,  כמובן  לא היו ירקות קפואים, ולכן קנו את מה שהיה בשוק. בבית בטבריה  אמא היתה חוזרת מהשוק ומושיבה אותנו לנקות את פולי השעועית, האפונה, הלוביה או הפול. השבוע, בקניות במרכול ראיתי פול  – שנמצא עכשיו בשיא טריותו,  קניתי, נכדותיי הגיעו לביקור, ישבנו וקילפנו ביחד את פולי הפול.  עבורן זה היה משחק והתנסות חדשה ומעניינת, עבורי זה היה דהז`וו.  תנסו עם הילדים ואולי תופתעו.

כדי לקבל ראגו יש לבשל את הירקות זמן רב, נכון שחלק מהויטמינים נעלמים אבל מה עם הטעם?

אני משתמשת פה בהרבה תבלינים שנותנים לנו טעמים נפלאים שלא לדבר על הריח הנהדר שמתפשט בבית  !!!!!  

ניתן להשתמש בכל קיטניה כמעט במקום הפול – לוביה, שעועיות למיניהן, חומוס, אפונה ועוד.

אני הכנתי סיר גדול, לשיקולכם, פשוט תורידו כמויות.

 

1 גבעול כרשה

3 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

2 תפוחי אדמה גדולים

2 קישואים

1 חציל

4 גזרים

1 דלורית

1 ק` פולי פול טרי ומקולף ( 1/2 חב` פול קפוא)

1 פלפל אדום

1 פלפל חריף (אפשר לוותר למי שלא אוהב חריף מעט)

צרור כוסברה (לוותר למי שלא אוהב)

קופסא עגבניות מרוסקות (תשתדלו  תוצרת איטליה)

תבלינים

מלח, פלפל

כפית מכל תבלין – פפריקה, כמון, בהרת, אגוז מוסקט, חווייג`

3 כפות רכז רימונים

3 כפות סילאן

 

ההכנה

את כל הירקות לקלוף, לשטוף, לקצוץ לחתיכות גסות.

בסיר לשים את השמן, לחמם מעט, להוסיף את הכרשה, לטגן, להוסיף את השום ואת הפלפל האדום,

לערבב,  להוסיף את כל הירקות,  חוץ מהכוסברה, לערבב, להוסיף את העגבניות,

להביא לרתיחה, להנמיך החום, לבשל כ – 10 ד`.

להוסיף את כל התבלינים ואת הכוסברה,

לערבב, להרתיח, להנמיך ולבשל כ – 40ד`

בינתיים להכין  סיר אורז  לבן (אני הכנתי אורז מלא) 

להכין צלחת עם אורז ומעל את הירקות עם הרוטב הנפלא. תיהנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *