רוגלאך שוקולד

שיקום מי שלא אוהב רוגלאכים משוקולד !!!  אני כמעט ולא מכירה מישהו כזה ( חוץ מהנכדה שלי שלא אוהבת שוקולד כלל ),  ואם מכינים אותם בבית, על אחת כמה וכמה.

כשאני מחפשת  עוגה מהירה וטעימה, אני משתמשת בבצק שמרים מוכן של מעדנות. כן כן , הוא מוצלח למדי ולקיצורי דרך הוא מומלץ.  לקרם השוקולד אני מערבבת שוקולד השחר עם קרם שוקולד שאני מכינה, התוצאה נפלאה, הנכדים הקטנים שמחים מאד וגם הוריהם.

לתצלומים השתמשתי בכוונה בחבילה בה "נזל" השוקולד (הכנתי שתי חבילות),  כדי שתיראו שזה לא נורא, העיקר התוצאה המוצלחת.

 

1 חב' בצק שמרים מעדנות מופשר לפי ההוראות

4 כפות שוקולד השחר

100 ג' שוקולד מריר

2 כפות גדושות קקאו איכותי

2 כפות סוכר

40 ג' חמאה

1/4 כוס חלב

1 ביצה טרופה

 

ההכנה

לשים בקערה המתאימה למיקרו את השוקולד המריר, החלב, החמאה, הקקאו והסוכר, לחמם במיקרו עד שימס, לערבב היטב למירקם אחיד, לערבב עם שוקולד השחר.

לפרוס את הבצק , למרוח  על  2/3   של הבצק את השוקולד.

לקפל את החלק בלי הקרם על מחצית  מהחלק עם הקרם ואת ה- 1/3 שנותר לקפל על הבצק.

המטרה היא ליצור שכבות של הבצק עם הקרם.

להכניס למקפיא ל –  20ד' להתייצבות.

להוציא מהמקפיא, לרדד את הבצק למלבן דק ככל האפשר, לא נורא עם השוקולד נמרח לכם, חלקו את הבצק לרוחבו  ל – 2 , כל חלק לפרוס למשולשים,

לגלגל כל משולש מהחלק הרחב לצר, להעביר לתבנית אפיה, להשאיר רווח להתפחה, למרוח בביצה הטרופה, להתפיח כחצי שעה.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לאפות כ – 15-20ד.

תיהנו מהריח הנפלא ותשתדלו להתאפק, טעים ביותר !!!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *