ממרח שעועית

 

ממרח שעועית שעועית

לארוחת הטורטיות שלי  לא התעצלתי, הכנתי  מימרח / סלט  שעועית. אי אפשר לעבור ארוחת טורטיות בלי מימרח שעועית, הוא חובה !!!  אחרי ההכנה, יש בהחלט התמכרות !! המימרח טעים להפליא, אני בטוחה שהוא יכנס באופן קבוע למטבח יחד עם  סלט החומוס.  כמובן שאפשר להכין אותו גם עם קיטניות אחרות כמו פול, אפונה,  עדשים ועוד. אני ריסקתי למירקם חלק כי המטרה היתה מריחה אבל, אם רוצים סלט ניתן בהחלט לרסק עם הבלנדר הידני, לא לגמרי אלא להשאיר חלק מהגרגירים שלמים, תתחילו לשחק, התוצאה כדאית.

הכמות המתקבלת היא של כ – 1 ק' מימרח, אני הקפאתי חלק לפעם הבאה.

3/4 כוס שעועית אדומה מושרת לילה במים

2 בצלים קצוצים

5 כפות שמן זית

4 שיני שום חתוכות

2 עגבניות גדולות חתוכות גס

חופן כוסברה – גם למי שלא אוהב, טעם הכוסברה נטמע לחלוטין במימרח

1/2 פלפל ירוק חריף נקי מגרגירים קצוץ קטן

מלח, פלפל

2 כפות תבלין טוסקנה

ממרח שעועית השריה

ההכנה

לסנן את השעועית ממי ההשריה, לשים בסיר עם הרבה מים, ולבשל עד ריכוך, הבישול נמשך כשעתיים, לכבות את החום, לסנן, לשמור את מי  הבישול.

לחמם במחבת את השמן, להוסיף הבצל ולטגן עד הזהבה, להוסיף את השום, לערבב, להוסיף את השעועית,  ואת כל המרכיבים,

מטוגנתממרח שעועית שעועית

לערבב, להוסיף 3/4 כוס ממי הבישול, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולבשל עוד 15 ד'.

אם רוצים סלט פחות מרוסק, להוסיף 1/2 כוס נוזל.

להעביר למעבד מזון את כל תכולת  המחבת,

ממרח שעועית מעבד מזון

לרסק למירקם אחיד, להעביר לכלי, לקרר ולהנות.

ממרח שעועית מרוסק

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *