שיפודי עוף ברוטב חמאת בוטנים וקוקוס

 

 

איך אפשר לגוון את קציצות  העוף ? ניזכרתי שבטיול לבורמה הגישו לנו שיפודי עוף שהיו טעימים מאד, למה שלא ננסה בבית ?

הקציצות הן בטעם אסיאתי,  מכילים כוסברה, אין מה לעשות, אם אתם מוותרים קחו בחשבון שהטעם כמובן ישתנה. 

לקציצות  מתלווה רוטב טעים מאד של חמאת בוטנים וחלב קוקוס,  שאותו יש  לקרר מעט,  הרוטב יתאים גם לדגים אפויים בתנור, קציצות שונות מטוגנות או אפויות, דפי אורז וכל ירק מאודה קלות. 

ניתן להכין את השיפודים יום קודם ולחמם בתנור.

 

40 שיפודי עץ קטנים

רוטב

1 בצל סגול פרוס

1 פלפל אדום פרוס

1 פלפל חריף קטן קצוץ

3 גבעולי סלרי

4 שיני שום

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כף סוכר דמררה

1 פחית חלב קוקוס

2 כפות חמאת בוטנים

4 כפות סויה

מלח, פלפל

קציצות

800 ג' חזה עוף טחון

1/2 צרור כוסברה

4 עלי מרווה

חופן פטרוזיליה

4 שיני שום

3 גזרים פרוסים גס

3 גבעולי סלרי

1 כפית ג'נג'ר טחון

3 כפות רוטב סויה

2 כפות צ'ילי מתוק

2 כפות חמאת בוטנים

מלח , פלפל

1/2 – 3/4 כוס שבולת שועל עדינה

 

ההכנה

להשרות את השיפודים במים.

הקבב

לשים את העוף הטחון בקערה, את הכוסברה,  מרווה, פטרוזיליה, שום, גזר, וסלרי, לשים במעבד מזון, לערבב לקבלת גרגירים קטנים, לא לרסק מדי !!!  להעביר לקערה, להוסיף לעוף את כל המרכיבים, לערבב היטב, אם דביק מדי להוסיף שבולת שועל, לשים במקרר. בינתיים להכין את הרוטב

בסיר קטן לחמם מעט שמן, לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף הירקות,  לערבב, להוסיף את כל החומרים , להביא לרתיחה קלה, לבשל כ – 20 ד'.

לרסק עם הבלנדר הידני לרוטב חלק,  לקרר.

 לרפד מגש בנילון נצמד, להוציא את עיסת העוף מהמקרר, ליצור קציצות מוארכות לא גדולות, להשחיל את השיפוד ולהניח על המגש.  הקציצות מעט רכות, עבדו בזהירות,  להכניס למקרר ל –  20 ד'.

לחמם שמן קנולה במחבת רחב, לטגן את השיפודים,

להעביר לנייר סופג.

לסדר את השיפודים בצלחת הגשה, לפזר מעל בצל ירוק קצוץ,  להגיש עם הרוטב, נפלא !!!!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *