עוגת ליפתן שזיפים

היינו היום בשוק מחנה יהודה, תמיד נפלא לבקר ולשוטט במקום זה. השוק ציבעוני, שוקק חיים, עליז, היצע נפלא של פירות צבעוניים,  ירקות, גבינות, חמוצים ומה לא וכמובן, מסעדות השוק הנפלאות (אנחנו אוהבים את עזורה). 

בביקור היום, אי אפשר היה לעמוד בכל מבחר הפירות שהשנה הם טעימים במיוחד בשל הגשמים הרבים שהיו בחורף, קניתי וקניתי, בבית החלטתי להכין משהו מהשזיפים האדומים והטעימים, התוצאה הוא משהוא בין עוגה לליפתן נפלא שהולך נפלא עם גלידה או משדרג כל עוגה בחושה הכי פשוטה – גם קנויה.

הקינוח מורכב משבולת שועל וקמח מלא – להרגעת המצפון.

עם גלידה ליד – נפלא

 

1/2 1 ק' שזיפים שטופים וחתוכים לחתיכות גסות

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כפית קנמון

1 שקית סוכר וניל

קראמבל

 1 כוס שבולת שועל עדינה

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כוס קמח חיטה

3/4 כוס סוכר

1 סוכר וניל

150 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות

תבנית מלבנית (רצוי זכוכית) בגודל 26 משומנת

 

ההכנה

חממו תנור לחום של 170 מעלות.

שימו את השזיפים (היה לי תפוח נשכח במקרר שהוספתי),  בקערה, ערבבו עם הסוכר, הקנמון והוניל.

שימו את כל מרכיבי הקראמבל במעבד מזון, ערבבו, הוסיפו את החמאה, ערבלו עד לקבלת פירורים – הזהרו מערבול יתר, הפירורים יתגבשו לגוש.

העבירו את השזיפים לתבנית משומנת, מעל פוררו את פירורי הבצק בצורה שווה.

 

אפו כ – 40 ד', עד הזהבה.

הגישו חם עם  או בלי גלידה,  כמובן שגם קר טעים מאד. 

טיפ –  הרוטב נספג בפירורים,  הוא נפלא, השתמשו בו כתוספת ליוגורט עם גרנולה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *