בלינצ`ס – חביתיות במלית גבינה ושוקולד

 

אצלנו בבית שבועות זה בלינצ'ס (לא חביתיות). הפעם הראשונה  שאכלתי בלינצ'ס היה בביתו של בעלי כשעוד היינו חברים. הבלינצ'ס שחמותי היקרה הכינה היו הטעימים ביותר שאכלתי.

כל השנים בשבועות חמותי הכינה את הבלינצ'ס, אני לא ניסיתי כלל,  כאשר הבנתי כי צריך להכיר את המתכון ישבתי לידה כאשר הכינה כי מתכון לא היה, הכל היה "בערך", "כמה שצריך", ורשמתי את  כל מה שראיתי.

כיום, המתכון הוא כמעט כמו שלה עם שינוים קלים, הפרט המשמעותי העושה את הבלינצ'ס האלה שונים ממה שמקובל היום הוא טיגון קל של החביתית לאחר המילוי. כיום לא עושים זאת אבל אנחנו כן וזה מה שעושה את ההבדל בין בלינצ'ס לחביתית.

את העלים ניתן להכין מספר ימים מראש, לכסות היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר.

הכמות היא של כ – 18-20 עלים בקוטר 15 ס"מ, אני תמיד מכינה כמות כפולה.

 

עלי הבלינצ'ס

2 ביצים

1/4 1 כוסות חלב / מים

3 כפות שמן קנולה

1 כוס קמח רגיל

קורט מלח

כפית סוכר

קורט אגוז מוסקט

חמאה לטיגון

 

ההכנה

אני מכינה את הבלילה בבלנדר או במעבד מזון, שימו את כל המרכיבים בקערה,  ערבלו עד למירקם אחיד.

חממו את המחבת, שימו מעט מאד שמן, בעזרת מברשת סיליקון מירחו את השמן בתבנית, החום לא צריך להיות גבוה מאד אלא ביינוני – גבוה, צקו בעזרת מצקת קטנה אם יש לכם או  רבע מצקת רגילה,

                                                                                   

מניעים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת, הופכים ומטגנים בצד השני, הטיגון מהיר ביותר, בדרך כלל החביתית הראשונה וגם השניה לא מצליחים, לא נורא, לא להתייאש,  בשלישית תצליחו.

שימו את העלים אחד על השני, קררו ומלאו.

 

מלית גבינה

1 גבינת ריקוטה / טוב טעם

1 גבינה לבנה 5%

4 כפות סוכר

1/2 כפית קנמון

1 שקית סוכר וניל

למי שאוהב – צימוקים.

ההכנה

ערבבו את כל המרכיבים

שימו כף גדושה של מלית בחלקו העליון של העלה, מירחו מעט, שימרו שוליים נקיים, קפלו פעם אחת, קפלו בשני הצדדים, ושוב גלגלו.

                                                                                                 

שימו את הגלילם אחד ליד השני עד הכנת כל העלים.

חממו במחבת מעט חמאה, הכניסו מספר חביתיות, טגנו מעט בכל הצדדים, העבירו לנייר סופג.

                                                                                        

סדרו יפה בצלחת  הגשה והגישו כמו שזה  ( כך אנחנו אוהבים) או עם קצפת, רוטב תותים או רוטב וניל.

נסו לחמם מעט את הבלינצ'ס לפני ההגשה – נפלא !!!!

 

מלית שוקולד

1 שמנת מתוקה

100 ג' שוקולד

ההכנה

שימו את השמנת והשוקולד בקערה  שתיכנס למיקרו, המיסו, ערבבו היטב לקבלת מירקם חלק, כסו, הכניסו למקרר ללילה.

למחרת, הקציפו את השוקולד לקצפת חלקה, שימו כף אחת של קרם שוקולד על עלה החביתית, גלגלו, שימו אחד ליד השני.

סדרו יפה בכלי הגשה, קשטו מעל עם רוטב שוקולד,  אפשרות – פזרו מעט אגוזים מרוסקים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *