סלט ירקות קלויים / תוספת גבינת פטה

אין הרבה לומר על הסלט, מה כבר אפשר לומר על ירקות קלויים – לא מכירה מי שלא אוהב, השילוב ביניהם – נפלא, תוספת גבינה – אפשר עם ואז מה טוב אבל גם בלי לארוחה בשרית – לא גורע מהטעם, ניתן להכין מספר ימים מראש – עוד יותר טוב, בקיצור – רק דברים טובים.

 

2 חצילים שטופים, פרוסית לפרוסות בעובי של  כ – 1 ס"מ

4 פלפלים צבעוניים

2 קופסאות פטריות שיטאקי חתוכות גס

3 שיני שום קצוץ

2 קוביות קפואות עשבי תיבול איטלקיים

שמן זית

מלח, פלפל

חופן בצל ירוק קצוץ

אופציה – קוביות גבינת פטה

תבנית גדולה של התנור

 

ההכנה

חממו תנור למצב של גריל

שימו את פרוסות החציל בתבנית, מירחו מעט שמן זית, קלו עד הזהבה קלה.

הפלפלים – שימו בתבנית, קלו מכל הצדדים עד השחמה, העבירו מיד לסיר, כסו, השאירו כשעתיים, קלפו את הקליפה.

שימו במחבת 1 כף שמן זית, הוסיפו את השום ואת הפטריות, טגנו מעט, עד ריכוך קל של הפטריות.

עד לשלב הזה ניתן להכין כיומיים קודם, לשמור כל ירק בקופסא לחוד.

לפני ההגשה, קצצו גס את החצילים והפלפלים, העבירו לקערה, הוסיפו את הפטריות, האת הקוביות  הקפואות, תבלו בעוד טיפת שמן זית,  מלח ופלפל, קשטו בבצל הירוק  והגישו.

ניתן כאמור לפזר מעל קוביות גבינת פטה, לזלף עליה מעט שמן זית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *