פודינג אורז

בעלי מאוהב בקינוח הזה.

לפני שנים רבות רבות כאשר נסענו בפעם הראשונה לטורקיה אכלנו את הפודינג הטעים והעדין הזה ומאז התאהבנו בו. בתורכיה הוא נקרא סוטלאץ',  זמן קצר לאחר שחזרנו הכנתי אותו אך מאז הוא נשכח. ניזכרתי בו כעת והנה הוא לפניכם.

ההכנה דומה מעט לריזוטו, האורז רצוי שיהיה מהסוג המתאים לריזוטו, הוא מכיל הרבה עמילן ואם תיקנו אורז תוצרת איטליה  הרי שהחוויה תהיה מושלמת – האורז שומר על צורתו וכל גרגיר הוא כמו פנינה.  

  משך הבישול מעט ארוך ויש להוסיף את החלב לאט לאט ולערבב כל הזמן. כן, בשביל מנה טובה צריך לפעמים לעבוד. אני מכינה אותו כאשר אני בכל מקרה במטבח מבשלת ואז תוך כדי הכנות שונות אני מערבבת.

הנכדה הקטנה שלי שכמעט ולא אוכלת כלום התאהבה בו, בפעם הראשונה ראינו אותה פותחת פה גדול. התמוגגתי.

את המנה ניתן לאכול חם, קר או פושר. היט טעימה בכל מצב.

תוסיפו תוספות לפי ראות עינכם – צימוקים, קוביות פרי, זלפו מעל דבש או סילאן, רוטב תות או דובדבן.

 

1 כוס אורז לריזוטו

1 כוס מים

1/2 4 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר

מקל וניל

2 סרטים של קליפת תפוז

קנמון

סיר בגודל ביינוני

 

ההכנה

שימו את האורז בסיר, הוסיפו את המים, את מקל הוניל,  ואת קליפת התפוז,

והביאו לרתיחה, הנמיכו החום לנמוך ובשלו כ – 5,6 ד', הוסיפו בכל פעם 1/2 כוס חלב, ערבבו היטב,  המשיכו כך עד שכל החלב נטמע היטב באורז, בהוספה האחרונה של החלב, הוסיפו את הסוכר, את הקנמון ואת גרודת הלימון, הוציאו את מקל הוניל, טעמו אם האורז רך. האורז צריך להשאר עם נוזל, לא לייבש !!! הוא ממשיך לספוג גם כאשר מכבים את החום.

תחליטו אם אתם אוכלים קר או חם ותהנו.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *