פסטה ירקות ירוקים

אמנם שבועות מתקרב וזו מנה נפלאה לחג, אבל לא בשל כך הכנתי אותה.

רציתי משהו קליל ומהיר לארוחת צהריים והנה מה שקיבלתי.

עם סלט עגבניות ליד, מי צריך יותר ??

 

1 חב' פסטה מכל סוג

1/2 גבעול כרשה קצוצה

3 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצים

1/2 חב' תרד עלים נקי, חתוך גס

1 כוס אפונה סנפרוסט

1/3 חב' פטרוזליה

3 גבעולי בזיליקום – עלים בלבד

חופן קטן – עלים בלבד נענע

1 שמנת לבישול 15%

1 כוס חלב

 1 קופסא  (250 ג') גבינת ריקוטה

150 ג'  גבינת פטה 5%

מלח, פלפל

קורט מוסקט

גבינת פרמזן מגורדת

 

ההכנה

לשטוף היטב את כל עשבי התיבול, לייבש מעט, לקצוץ קטן,

לשים את שמן בזית בסיר, לחמם, לטגן מעט את הפרסה, להוסיף השום, לערבב, להוסיף את התרד הקצוץ, לערבב, להוסיף את החלב, שמנת, הגבינות, לערבב, לתבל במלח ופלפל, להוסיף את האפונה ועשבי התיבול, לערבב, להביא לרתיחה, להוסיף את המוסקט, להנמיך החום, לבשל כ – 20 ד', בסיר מכוסה. לקחת את מוט הבלנדר הידני ולרסק מעט – לא הרבה כדי שעדיין ירגישו את הירקות.

לחמם מים, לבשל את הפסטה אל דנטה.

לסנן את הפסטה, לשפוך את הרוטב על הפסטה, לפזר מעל גבינת פרמזן ולהנות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *