עוגת תפוז – קוקוס בציפוי קרם פטיסייר ותותים

בא לי לפנק את בני הבית בעוגה יפה, טעימה וחגיגית במיוחד.

עונת התפוזים בשיאה, החלטתי על עוגת תפוז, נוסיף מעט קוקוס לעניין,  לא רציתי שמנות למיניהם ולכן נבחר קרם פטיסייר העשוי מחלב, תותים למראה מאיר עיניים ( קנו אותם בצידי הדרך או בשדות המגדלים – המחיר זול בהרבה מהמרכולים) ןלסיום יסגור את הכל ג'לי.

הערות וקיצורי דרך – את הג'לי אנו מכינים לפי ההוראות ואת כל החבילה אך למעשה נסתפק בפחות – כמה שיכנס בתבנית, את השארית שימו בכלי מתאים וקררו, אני בטוחה שמישהו מאד יהנה ממנו.

לממהרים ניתן בהחלט להשתמש בבסיס קנוי, במקום קרם פטיסייר הקציפו שמנת מתוקה עם כוס חלב ואינסטנט וניל, בהחלט טעים

במידה ואתם רוצים בסיס עוגה דק יותר פירסו את העוגה לחצי, השתמשו החלק אחד ואת השני הקפיאו לשימוש חוזר או הכינו קרם שוקולד של שמנת מתוקה, שוקולד מומס, כוס חלב  ואינסטנט שוקולד.

העוגה

3 ביצים

3/4 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים (לא בעונה השתמשו בקנוי)

1/2 כוס קוקוס

מעט קנמון

כפית תמצית וניל

1/2 1 כוס קמח תופח

רוטב

2 כפות ליקר

2 כפות מים

לערבב את הנוזלים

תבנית 28

 קרם פטיסייר

3 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר

1 מקל וניל

4 חלמונים

4 כפות קורנפלור

1חב' ג'לטין

 

כ – 2 כוסות תותים נקיים וחתוכים

1 חב' ג'לי אדום

 

ההכנה

העוגה

 הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קרם אוורירי, הנמיכו המהירות והוסיפו את השמן, ערבלו, הוסיפו את כל החומרים, ערבלו עד למירקם אחיד, העבירו לתבנית ואפו כ – 35 ד'. שיפכו את הרוטב על העוגה החמה, קררו לגמרי.

קרם פטיסייר

שימו את החלב, הסוכר ומקל הוניל בסיר, הרתיחו. בכלי שימו את החלמונים והקורנפלור, הקציפו במקצף ידני עד לקבלת קרם, העבירו כף אחר כף (סה"כ 5 כפות) של חלב חם לחלמונים וערבבו היטב בכל פעם, (השוואת טמפ.)  ערבבו,  הנמיכו את חום החלב, הוסיפו את החלמונים לחלב בזהירות ובמהירות לחלב החם, ערבבו היטב עד לקבלת מירקם סמיך. 

הכינו את הג'לטין לפי ההוראות,  הוסיפו את הג'לטין המומס לתערובת החלב החם  תוך כדי עירבוב מהיר,  שיפכו מיד על העוגה שהתקררה,  שימו על הקרם ניילון נצמד (שיגע בקרם ) כדי למנוע יצירת קרום. צננו מעט.

הכינו את הג'לי לפי ההוראות, קררו מעט עד שיתחיל להקרש.

פזרו את התותים על הקרם שהתקרר מעט.

שיפכו את הג'לי מעל התותים ככל שהתבנית תאפשר לנו.

הכניסו למקרר וצננו מספר שעות.

חיתכו לפרוסות ותיהנו מכל ביס.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *