מרק עגבניות ובטטה מטוגנת

מרק נפלא שבני בייתי מאד אוהבים, גם מי שלא אוהב עגבניות.

זיכרו – כל הדברים הטובים שיש בעגבניה לא נהרסים, להפך,  הבישול מגביר את הליקופן שיש בעגבניה האדומה.

תוספת קישוט של בטטה מטוגנת הופכת את המנה לחגיגית וצבעונית במיוחד.

 

1 פרסה קצוצה

2 גזרים חתוכים

3 שיני שום

3 קוביות קפואות עשבי תיבול איטלקי

שמן זית

1 פלפל אדום פרוס

1 פלפל ירוק פרוס

1 קישוא

2 קופסאות עגבניות שרי שלמות

1 בקבוק רוטב פסטה

1 רסק עגבניות קטן

חופן פטרוזיליה

4 כוסות מים

סיר מרק גדול

ההכנה

לחמם את שמן הזית מעט, להוסיף את הפרסה והשום לטגן מעט, להוסיף את הפלפלים החתוכים,  לערבב, להוסיף את הגזרים, הקישואים, לערבב מספר דקות,

להוסיף את כל סוגי העגבניות, את הקוביות  הקפואות, את המים, ערבבו, הוסיפו את כל התבלינים,

הרתיחו, הנמיכו את החום ובשלו בחום נמוך כ – 30 ד', הוסיפו את הפטרוזיליה ובשלו עוד 10 ד'.

רסקו את המרק בעזרת בלנדר ידני.

 

בטטה מטוגנת

אני אוהבת במנה הזו לפרוס את הבטטה בעזרת קולפן ג'וליין לסרטים ארוכים ודקים. אפשר כמובן לפרוס אחרת העיקר שהפיסות יהיו דקות מאד.

בסיר קטן חממו שמן  לטיגון עמוק, הוסיפו את הבטטה הפרוסה וטגנו עד שינוי הצבע. העבירו לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מיזגו מנה של מרק ומעל שימו חופן בטטה.

איך הצבעוניות ?

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *