סלט סלק רוסי

 

לקראת השנה  האזרחית החדשה שוחחתי עם ידידות עולות חבר העמים על השנה החדשה, עם איחולי חג כמובן.

הן סיפרו לי על המאכלים שלהם בערב השנה החדשה  שהם ברובם סלטים וכריכונים למיניהם.

אחד הסלטים מצא חן בעיני והחלטתי לנסותו, מרכיבי הסלט ידועים לנו – סלט סלק עם גזר, תפוחי אדמה, מיונז, מרכיבים בנליים, אך צורת ההכנה שונה לחלוטין. ההסבר כמובן בהמשך.

הסלט מכיל דג מלוח – חברים וחברות יקרים, אין כאן קיצורי דרך !! יש לקנות דג במעדניה טובה ואיכותית, לא בסופר !! מה אם לא אוהבים – לוותר, הטעם מעט ישתנה אבל עדיין יהיה טעים מאד. אפשר לנסות עם טונה .

המראה צבעוני ביותר כפי שאתם רואים,  ושונה לחלוטין מהסלטים המוכרים לנו.

יש להכין את הסלט ערב קודם, לשמור במקרר עד למחרת.

 

2 תפוחי אדמה מבושל

4 גזרים גדולים מבושלים

1 שקית סלק בואקום

1/2 קופסא קטנה של דג מלוח מטיאס ורוד חתוך לקוביות קטנטנות

3-4 כפות מיונז 

1 כפית סוכר

פלפל גרוס

קערת זכוכית בקוטר של כ – 20 ס"מ

 

ההכנה

לגרד את הסלק בחורים הגדולים של המגרדת, לשים בקערה,  ללחוץ מעט על הסלק להוצאת כל עודפי הנוזלים. להשאיר במסננת עד להכנת המנה.

לבשל את תפוחי האדמה והגזר עד ריכוך, לקרר לגמרי,  לגרד את תפוח האדמה במגרדת עם החורים הגדולים, לרפד את הקערה, למרוח כף אחת של מיונז על תפוחי האדמה.

לפזר את הדג המלוח על תפוחי האדמה.

לגרד את הגזר, לסדר שכבה נוספת על תפוחי האדמה, למרוח כף נוספת של מיונז, לפזר מעל את הסוכר ואת הפלפל.

לפזר את הסלק המגורד מעל שכבת הגזר ומעליו כף מיונז נוספת.

לכסות בניילון נצמד, לשלוח למקרר ללילה.

ההגשה – בעזרת כף גדולה להגיש מנות עם כל השכבות ולהנות מטעם חדש ומיוחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *