טבית

טבית 1

 

לכל עדה יש את החמין שלה, של העיראקים זה הטבית. כיום, כולם נהנים מאד ממיגוון המאכלים שכל העדות  שהגיעו לארצנו לימדו אותנו.

היום, פעם ראשונה ניסיתי את הטבית והצלחתי בו מאד מאד. הוא היה נפלא, עסיסי וגם קראנצ`י, כמובן שהכנסתי בו שינויים שלי.

לקחתי אותו לפיקניק,  תחילה כולם אמרו – מה זה פיקניק בלי ניפנופים ?? אבל הטבית השכיח הכל. הסיר הגדול חוסל במהרה.

כמות חלקי העוף תלויה במספר הסועדים וגם כמות האורז. הכמות במתכון היא ל – 15 אנשים.

 

20 יח` שוקי עוף

5 כוסות אורז שטוף

3 בצלים גדולים פרוסים

7 שיני שום פרוסות

7 גזרים חתוכים לחצי

ביצים – כמה שרוצים שטופים היטב

קופסא קטנה עגבניות מרוסקות

מלח, פלפל

1 כף מכל תבלין – כמון, פפריקה, פילדלפיה  (אם יש, לקניה בחנויות תבלינים), בהרת

2 כפות סילאן

שמן קנולה

7 כוסות מים

סיר גדול של חמין

ההכנה

לחמם תנור לחום של 130 מעלות

לשים בסיר את השמן, לחמם מעט, להוסיף את הבצלים ולטגן מעט, להוסיף את השום, את חלקי העוף, לפזר מעל את כל התבלינים, ואת הגזר, לערבב, להוסיף  2 כוסות מים, לפזר את האורז  מעל העוף, להוסיף את יתרת המים, לסדר את הביצים מעל האורז. להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל מספר דקות עד שהמים מתחילים להספג באורז.

לכבות את האש, להעביר את הסיר לתנור לכל הלילה. להנות מהריח הטוב  שאתם עומדים להריח כל הלילה.

למחרת  לקלוף את הביצים,  מעל יש שכבה מעט קשה וקראנצ`ית, לכל מי שאוהב. סלט ירקות טוב ליד ואתם מסודרים.

טבית 2

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *