עוגת שיש עשירה

 

למה עשירה ? כי יש במה מבחר שוקולדים – שןקןלד מריר מגורד / שוקולד צי'פס, שוקולד מקופלת, אבקת קקאו ושוקולית. נראה לי שהמבחר מצדיק את השם.

עוגה טעימה, רכה וגבוהה במיוחד. אני אוהבת לאפות אותה בסיר פלא (כן, כן, המוצר המיתולוגי) או בתבנית של עוגת בבקה. כדי לקבל באמת עוגה של פעם עם טעם עכשווי במראה נוסטלגי.

מי שרוצה לחסוך בקלוריות של החמאה יכול להמיר בשמן קנולה (הכמויות בהמשך)

 

200 ג' חמאה רכה / 100 ג' חמאה רכה + 1/2 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

1/2 2 כוסות קמח תופח

2 כוסות רוויון

1 שמנת לבישול 15%

2 כפיות תמצית וניל

8 חב' שוקולד מקופלת / 3/4 כוס שוקולד צי'פס

2 כפות גדושות אבקת שוקולית

2 כפות גדושות אבקת קקאו

100 ג' שוקולד מריר מרוסק / חופן שוקולד צי'פס

תבנית בגודל 26 משומנת

 

ההכנה

לשים בקערת המערבל את החמאה הרכה, הסוכר ותמצית הוניל, לערבל עד לקבלת מירקם אחיד, להוסיף את הביצים אחת אחת, את הקמח ואת הרוויון והשמנת. לערבל עד למירקם אחיד. להוסיף את פרורי המקופלת, לערבל מעט מאד.

לחמם תנור לחום של 160 מעלות.

להעביר 3/4 מכמות התערובת לתבנית המשומנת.

להוסיף לבלילה שנשארה את אבקות הקקאו ואת פתיתי השוקולד.

לצקת את הבלילה על התערובת הלבנה ובעזרת כף ליצור עיגולים לקבלת מירקם שיש.

לאפות 55 ד', לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה או צריכה אפיה של מספר דקות נוספות.

במידה ואופים בתבנית 26 רגילה זמן האפיה יתקצר, בערך 45 ד'

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *