רולדה

 

רולדה 1

את הרולדה נהגתי להכין פעמים רבות לפני הרבה שנים, משום מה היא נשכחה לחלוטין עד שלפני מספר ימים נברתי בניירות ישנים ומצאתי אותה.

היא יפה מאד להגשה ותמיד מעוררת התפעלות, ההכנה אינה קשה והתוצאה מרשימה.

 

מיצרכים

4 ביצים גדולות מופרדות

3/4 כוס פחות 1 כף סוכר

2 כפות שמן

1 כוס קמח פחות 1 כף

תמצית וניל

גרודת לימון

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה משומן היטב

 

ההכנה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

להקציף את החלבונים והסוכר לקצף, להוסיף בזהירות את כל שאר המרכיבים, לערבל לעיסה חלקה.

להעביר את העיסה לתבנית המרופדת, לשטח את העיסה על הנייר, לאפות 10 ד', עד הזהבה קלה.

לפרוס על משטח עבודה מגבת מטבח נקיה, להוציא את התבנית מהתנור, להפוך את ריבוע הבצק על המגבבת

 להסיר בזהירות את הנייר,

לגלגל מיד את ריבוע הבצק עם המגבת

לקבלת גליל ארוך. להניח בצד.

לחכות כחצי שעה עד קירור, לפתוח את הגליל, למרוח קרם,

לגלגל שוב, ולהעביר לכלי ההגשה.

למרוח מעל את הציפוי, להכניס למקרר, לפרוס לפרוסות ולהנות מכל המחמאות שתקבלו.

 

קרם שוקולד

200 ג' שוקולד מריר

1/2 1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט שוקולד

2 כפות ליקר

לשים בכלי את השוקולד והשמנת, לחמם עד אשר השוקולד נמס, לא להרתיח את השמנת רק עד רתיחה קלה מאד, לערבב היטב לקבלת מירקם אחיד. (אפשר גם במיקרו), להוסיף את האינסטנט והליקר, לערבב. לכסות בנילון נצמד ולהעביר למקרר ללילה.

להוציא את השוקולד מהמקרר, להעביר לקערת מערבל, העיסה סמיכה וזה בסדר, להקציף עד שמתקבלת קצפת.

למרוח את הקרם על ריבוע הבצק. לגלגל בחזרה.

ציפוי

1/2 מיכל שמנת מתוקה

100 ג' שוקולד לבן

לחמם את השמנת עם השוקולד עד המסה, לערבב היטב, להעביר למקרר ללילה.

להוציא מהקירור, להקציף ולמרוח על הרולדה.

לפזר מעל פתיתי שוקולד.

אפשר למרוח קרם שוקולד על הרולדה – הכינו יותר קצף – 2 מיכלים של קצפת 300 ג' שוקולד 3 כפות אינסטנט שוקולד.

 

מלית לבנה

300 ג' שוקולד לבן

2 מיכלים שמנת מתוקה

3 כפות אינסטנט וניל

3 כפות ליקר

1 כוס פירות חתוכים

כמו השוקולד המריר אך את הפירות הוסיפו לאחר ההקצפה כמובן

הפרישו 4 כפות למריחה על הרולדה

קשטו עם שקדים קלויים מעט.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *