עוגת גזר ותבלינים

בפעם הראשונה אכלתי עוגת גזר לפני כ – 11 שנה. בארץ עדיין לא כל כך הכירו את העוגה, בתי שחזרה מטיול באוסטרליה סיפרה לנו כי אכלה את העוגה ומאד אהבה. היא נכנסה לאינטרנט, חיפשה מתכון באתרים אוסטרליים ואמריקאים, הכינה את העוגה, וכבשה אותנו.

זה המתכון שלי לעוגת הגזר, היא נפלאה, מלאת טעמים, אל תוותרו על כל התבלינים אשר עושים אותה רכה במיוחד וטעימה מאד.

הכמות הדרושה לגזר הוא 2 כוסות גזר מגורד.

כאשר אני מכינה לחברים – אני מוסיפה צימוקים, לנכדים שמשוגעים על העוגה – שוקולד צ'יפס.

 

3 ביצים

1 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס שמן

1/4 1 כוסות קמח תופח

1/2 כפית סודה לשתיה

5 גזרים בגודל בינוני  קלופים וחתוכים גס

חופן גדול אגוזים

חופן גדול צימוקים / שוקולד צ'יפס

1/2 כפית קנמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית הל טחון

 

ההכנה

את הגזר לשים במעבד מזון, לרסק בפולסים – להזהר מריסוק יתר, להוסיף למעבד את האגוזים לרסק מעט, רק ליצירת פירורים גסים.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

במיקסר לשים את הביצים, להוסיף את הסוכר, להקציף למירקם של קרם, להנמיך העוצמה, להוסיף את השמן, ואת כל שאר החומרים, לערבב למירקם אחיד.

להעביר לתבנית, לאפות כ – 40-45 ד', עד שקיסם יצא יבש.

המתינו לקירור, פירסו ותיהנו.

 

2 thoughts on “עוגת גזר ותבלינים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *