חמין פסטה

כשאני מספרת שהכנתי חמין מפסטה התגובה תמיד פליאה רבה.

אני מכירה את החמין הזה מילדותי. הוא היה מנה שמאד אהבנו ותמיד חיכינו לה.

שנים רבות היא נשכחה ונעלמה מהתפריט המשפחתי. לפני כשבועיים הגיעה שבת חורפית וממש התבקש להכין חמין. אבל לא רציתי מאכל כבד, לא בשר אדום ולא מאכל שמגביר גזים. נזכרתי בחמין הפסטה.

התוצאה היתה נפלאה וזכתה להצלחה רבה ביותר. אני כמובן נזכרתי בבית ילדותי ובמאכלים הנפלאים שאמי הכינה. היה נהדר.

הכמויות הן למשפחה גדולה. אתם יכולים כמובן להפחית כמויות.

 

המיצרכים

15 יח' שוקיי עוף

 אופציה – 1/2 1 ק' גוש בשר בקר 

2 חב' פסטה מכל סוג שאתם אוהבים

2 בצלים גדולים קצוצים

5 כפות שמן קנולה

5 שיני שום חתוכות

10 תפוחי אדמה קטנים קלופים

ביצים – לפי רצונכם

מלח, פלפל

1 כף כמון

2 כפות פפריקה

1 כף בהרת

1/2 1 כוסות מים רותחים

נייר אפיה

סיר גדול לחמין

 

ההכנה

לבשל את הפסטה במים עד לרתיחה ועוד כשתי דקות. הפסטה צריכה להשאר קשה מעט, לסנן

בינתיים לחמם את השמן בסיר החמין, לטגן את חלקי העוף עד הזהבה קלה, לסגור את הבשר מכל הצדדים.

להוציא את העוף והבשר למגש.

להוסיף את הבצל לסיר בו טיגנו את העוף, לטגן עד הזהבה, להוסיף את השום, לערבב.

להעביר את הבצלים לפסטה המסוננת, גם את כל התבלינים, לערבב היטב.

הרכבת המנה

הסיר שלנו ריק עכשיו, לשים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר,

מעליהם חצי מכמות הפסטה, לסדר את שוקיי העוף ואת גוש הבשר מעל הפסטה,

לפזר מעל מלח ופלפל, מעל העוף לשים את שאר הפסטה, לפזר את הביצים מעל הפסטה.

לצקת את המים החמים מעל.

לחמם תנור לחום של  150 מעלות

לקחת נייר אפיה, לגזור אותו בגודל הסיר, לשמן אותו היטב ולשים מעל כל המרכיבים – כדי למנוע את התייבשות הפסטה.

להכניס את הסיר לתנור, לאפות 30 ד', להנמיך את חום התנור לחום של 100 מעלות, להשאיר את החמין עד למחרת בצהריים.

להסיר את מכסה הסיר, לקלוף את הביצים ולהתעלף מהטעם !!!

 

 

 

 

 

 

6 thoughts on “חמין פסטה

    • בקר טוב הילה,
      כמה טוב לשמוע שהמתכון מצליח, מקווה שתיהני גם משאר המתכונים,
      שבת שלום,
      שפרה

    • הילה, מצטערת מאד שרק עכשיו אני מגיבה (לא מתאים לי), לא ראיתי ……
      אכן המתכון נהדר, מזכיר את הילדות שלי
      שבוע טוב
      שפרה

    • שלום רעות,
      למען האמת אף פעם לא ניסיתי אבל, אם אין ברירה, שימי על הפלטה ותכסי היטב את הסיר במגבות עבות.
      ספרי איך יצא
      בהצלחה
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *