כופתאות גונדי רכות

את המטבח הפרסי התחלתי להכיר לפני שנים רבות, כאשר הכרתי אשה נפלאה שהגיעה מפרס. עבדתי איתה מספר שנים וכך התוודעתי לתבלינים המיוחדים, לכל עשבי התבלין שהם לב ליבו של המטבח הפרסי ולמאכלים המיוחדים למטבח זה.

בכל יום ראשון קיבלתי משלוח ודגימות משולחן השבת שלהם וזה כלל כמובן משלוח מיוחד לבעלי שחיכה לטעימות בכל יום ראשון.

היום כאשר חשבתי מה להכין מעוף טחון ניזכרתי בגונדי – קציצות עוף עם אורז המבושלות במרק. אין לי בבית את כל התבלינים ובמרכיבים המסורתיים של המנה אבל בכל זאת – התבשיל המוכן היה טעים ביותר.

ממומלץ !!!!

 

המרכיבים

הקציצות

1/2 ק' עוף טחון

1 בצל גדול מקולף

1 תפוח אדמה מקולף

2 שיני שום

1/2 כוס אורז שטוף

1 ביצה

1/2 כוס שבולת שועל עדינה / 1/2 כוס קמח תירס

מלח, פלפל

1/2 כפית כמון

1/2 כפית בהרת

 

ההכנה

לשים את העוף בקערה

את הבצל, תפוח האדמה, השום לחתוך לחתיכות גדולות, לשים במעבד מזון ולרסק בפולסים לפירורים. להזהר מריסוק יתר !!!

להעביר את התערובת לעוף עם כל שאר החומרים, לערבב היטב לתערובת חלקה. לשים בצד למנוחה ובינתיים להכין את המרק.

מרכיבי המרק

4 כפות שמן קנולה

1 פרסה קצוצה

4 גזרים גדולים

2 בטטות

3 תפוחי אדמה

2 קישוא

3 עלי סלרי אמריקאי

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 שום קצוץ

2 עלי דפנה

מלח, פלפל

1 כף גדושה כורכום

ו כף פפריקה

3 כפות אבקת מרק עוף

4 כפות לימון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כפית סוכר

סיר מרק גדול

ההכנה

לחתוך את כל הירקות לקוביות של 2X2 ס"מ.

לחמם את השמן בסיר המרק, להוסיף את הפרסה, לטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את כל הירקות, לערבב מספר דקות. לכסות את כל הירקות במים + 3 ס"מ מעל הירקות, להוסיף את כל התבלינים, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולבשל 30 ד'.

אחר 30 ד', להכין קציצות די גדולות מתערובת העוף, להכניס למרק, להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל בחום בינוני 45 ד'.

 

2 thoughts on “כופתאות גונדי רכות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *