קוגלהוף פרג / קראנץ פרג

עוגת שמרים רכה ונימוחה אפויה בתבנית עם חור באמצע. בטוחה אני כי לחלק מכם הנוסטלגיה תדבר כאן.

בהמשך ישנה אפשרות לקראנץ' פרג נפלא.

החומרים מספיקים ל – 3 רולדות, 2 לקוגלהוף ואחת לקראנץ'.

אל תירתעו מהכנת עוגות השמרים, לכו לפי ההוראות מבטיחה לכם הצלחה !! שלא נדבר על הריח הנפלא המתפשט בבית.

 

המיצרכים

הבצק

2 ביצים + חלמון

3/4 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

קליפת לימון מגורדת

200 ג' חמאה רכה

1/2 כוס שמן קנולה

5 1/2 כוסות קמח

3/4 שקית שמרים גרגירים

מלית פרג

 2 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר

4 כפות דבש

50 ג' חמאה

1 מקל קנמון

1 כפית תמצית וניל

400 ג' פרג טחון

1/2 כוס אגוזים מרוסקים

50 ג' צימוקים

3/4 כוס ביסקויט פתי בר מרוסק במעבד מזון

למריחה על הבצק

1 ביצה טרופה

תבנית קוגלהוף / סיר פלא משומנים

1 תבנית אינגליש משומנת

ציפוי

1/2 כוס חלב

1/4 כוס מים

3 כפות סוכר דמררה

3 כפות ליקר תפוזים / ברנדי

 

 

ההכנה

הבצק

בקערת המיקסר שימו את הביצים, החלב, הסוכר, החמאה, השמן, גרודת הלימון והמלח, בעזרת וו הלישה ערבבו היטב. הוסיפו את הקמח והשמרים, ערבבו  – 5 ד' עד אשר הבצק הומוגני.

 

כסו בניילון נצמד והעבירו למקרר לפחות לשעתיים.

בינתיים הכינו את המלית

שימו בסיר את החלב, הסוכר, הדבש, מקל הקנמון, הוניל, והחמאה. הביאו לרתיחה קלה ביותר רק עד שכל הסוכר נמס. הוסיפו את הפרג, האגוזים והצימוקים. הניחו לקירור עד מילוי הבצק.

לפני המילוי הוסיפו את הביצה, 1/2  כוס פרורי ביסקויט. המלית צריכה להיות סמיכה אם יש צורך הוסיפו עוד פירורים. ערבבו היטב.

הרכבת העוגה

רפדו את משטח העבודה בשתי שכבות ניילון נצמד. לא לוותר הביטו על הצילום אחר העבודה עם הבצק

מיד לאחר הסרת הניילון – נקי לגמרי.

חלקו את הבצק בעזרת סכין ל – 3 חלקים

רדדו בעזרת מערוך למלבן באורך של התבנית שלכם, מירחו 1/3 מהמלית על הבצק, גלגלו,

חיתכו בעדינות חריצים קלים על הרולדה

 העבירו אותה לתבנית הגוגלהוף. עשו כך עם הרולדה השניה, שימו אותה על הקודמת כאשר הפתחים אינם חופפים.

כסו את התבנית והשאירו לתפיחה של שעה.

בינתיים הכינו את הקראנץ,

רדדו את הבצק הנותר, מלאו בפרג, גלגלו, חיתכו באמצע עד הסוף

קילעו צמה מהבצק.

זה מיתכווצ'ץ קצת, לא נורא, באפיה הכל מסתדר. העבירו לתבנית של אינגליש קייק, התפיחו כשעה. אני בדר"כ מקפיאה לאחר שלב זה. בשעת הצורך מפשירה ואופה.

חממו  תנור לחם של 170 מעלות

מירחו את הקוגלהוף בביצה הטרופה ואפו 35 ד', עד הזהבה.

בינתיים הכינו את הציפוי – הרתיחו הכל בסיר קטן בלי הליקר עד המסת הסוכר, ערבבו, הוסיפו את הליקר.

צקו את הציפוי על העוגה החמה מיד עם הוצאתה מהתנור.

מירחו את הקראנץ בביצה הטרופה ואפו 25 ד', עד הזהבה. אם אתם מקפיאים מירחו לפני האפיה. 

הציפוי – כמו בגוגלהוף אך הפחיתו מעט את הכמויות.

נו, איך הריח ???

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.