מאפה עוף, כרוב ופסטה

 

 מאפה כרוב עוף ופסטה    

מאפה טעים מאד המכיל כל מה שצריך – עוף, ירקות ופסטה. הכל במאפה מרשים אחד.

המאפה המתקבל הוא לתבנית גדולה, אין כל בעיה לחמם ולהנות ממנו יום יומיים אחר שהיה במקרר, או שפשוט תורידו כמויות ותכינו מאפה קטן יותר.

בני בייתי שמחים לקבל משלוחים לכן רצוי אצלנו בבית להכין כמויות גדולות.

 

המיצרכים

1/2 ק' עוף טחון

1 כרוב קטן קצוץ

1 חב' פסטה מכל סוג

1/2 גבעול פרסה קצוצה

1 בצל קצוץ

5 שיני שום

4 גזרים

1 פלפל אדום / כתום קצוץ

1 שורש פטרוזיליה

חופן עלי פטרוזיליה

חופן עלי כוסברה (למי שלא אוהב – לוותר)

כמה עלי מיורן (אם יש)

1 קופסא עגבניות מרוסקות

4 ביצים

1 כף מלח, פלפל שחור

1 כף פפריקה

1/2 כפית כמון

1 כף צ'ילי מתוק

קורט בהרת

 

ההכנה

לבשל את הפסטה אל דנטה, לסנן ולשטוף במים קרים.

בינתיים, במחבת גדולה ועמוקה לטגן את הבצל והפרסה עד הזהבה קלה, להוסיף את הפלפל, לטגן מעט, להוסיף את הכרוב הקצוץ, לטגן. בינתיים לשים במעבד מזון את הגזרים, השום, שורש הפטרוזיליה, כל עשבי התיבול, לרסק בזהירות עד קבלת פירורים גסים.

להוסיף את העוף הטחון לכרוב המבושל, לפורר לפירורים, לטגן מספר דקות, להוסיף את כל תכולת הירקות שבמעבד המזון למחבת, להוסיף את העגבניות ואת כל התבלינים, לערבב היטב, לכבות את הלהבה. לקרר מעט, להעביר את תכולת המחבת לקערה גדולה מאד, להוסיף את הפסטה ואת הביצים, לערבב היטב.

לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.

להעביר את תכולת הקערה לתבנית גדולה, ליישר ולהדק מעט את המאפה, לאפות 45 ד', עד השחמה יפה. לכסות את התבנית בנייר כסף,  להמתין כ – 15 ד' לפני ההגשה,  עד התייצבות המאפה.

אפשר להכין כמה שעות קודם –  לאחר האפיה, לכבות את התנור, לכסות בנייר כסף, להשאיר כמה שעות בתנור החם מעט, עד ההגשה.

להגיש עם סלט טרי, מי צריך יותר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *