פסטה עגבניות, זיתים וגבינת ריקוטה

פסטה עגבניות וריקוטה    

הנכדים אמורים להגיע היום אחרה"צ, ומה מכינים להם? כמובן פסטה. אין הרבה ילדים שלא אוהבים פסטה וגם שלנו אינם יוצאי דופן. חלקם אינם אוהבים עגבניות טריות אבל בפסטה זה הולך. המתכון הזה טעים מאד, גבינת הריקוטה עם הטעם העדין מעדנת את העגבניות והזיתים מוסיפים טעם פיקנטי. כמובן שניתן להכין בלי הזיתים.  רוטב העגבניות יכול לשמש לכם בסיס לכל פסטה אחרת עם עגבניות.

 

המיצרכים

500 ג' פסטה מכל סוג שאתם אוהבים

1 קופסא גדולה (800 ג') עגבניות מרוסקות

3 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1 כפית סוכר

1/2 כוס מים

חופן עלי בזיליקום קצוצים

1 חב' גבינת ריקוטה

150 ג' זייתי קלמטה או ביין (לא זיתים שחורים מהקופסא) מגולענים וחתוכים לחצי

 

ההכנה

הרוטב

בסיר ביינוני לחמם מעט את שמן הזית, להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד הזהבה. להוסיף השום, לערבב, להוסיף את העגבניות, המלח, הפלפל הפפריקה, הסוכר והמים, להביא לרתיחה, לבשל  20ד' בחום נמוך. עד שלב זה ניתן להכין מראש מספר שעות.

לפני ההגשה, לסיים את הרוטב – להוסיף את הגבינה, לפורר אותה בתוך הרוטב, את הבזיליקום ואת הזיתים, לחמם כמעט עד רתיחה. להסיר מהאש.

לחמם בסיר גדול של פסטה הרבה מים עם כף מלח, להרתיח, להכניס את הפסטה ולבשל אל דנטה. לסנן, לא לשטוף, להעביר לקערת הגשה גדולה, לשפוך שמן זית על הפסטהבערך 3 כפות, ולערבב. להוסיף את הרוטב, לערבב ולהגיש מיד.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *