חציל עגבניה וגבינות

כשהיינו צעירים ובפעמים הראשונות שטיילנו באיטליה האהובה שלנו, אהבנו מאד את מנת החציל בפרמזן שהוא מתכון כמעט חובה בכל מסעדה איטלקית טובה. עם השנים מאכל עם כל כך הרבה קלוריות כבר לא התאים לנו וחיפשתי דרך לעשותו טעים אך דיאטטי יותר. התוצאה לפניכם.

 

המיצרכים

3 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ

שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

1 גזר קלוף ומגורד גס

2 עלי סלרי קצוצים

1 קופסא עגבניות מרוסקות

מלח, פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1 כפית סוכר

150 ג' גבינה בולגרית מגורדת

150 ג' גבינת קשקוול או פרמזן מגורדת

תבנית גדולה של התנור

תבנית פיירקס  בגודל 26

 

ההכנה

לחמם תנור במצב של גריל

למרוח כל פרוסת חציל בשמן זית בעזרת מברשת סיליקון משני צידי החציל, לסדר אחד ליד השני בתבנית הגדולה של התנור, לאפות בגריל עד הזהבה, להוציא, להפוך לצד השני, לאפות ולהוציא מהתבנית.

להכין את רוטב העגבניות – בסיר בינוני, לחמם מעט שמן זית, לטגן את הבצל, הסלרי הגזר והשום עד הזהבה, להוסיף את העגבניות, התבלינים, להרתיח, להנמיך האש ולבשל 20 ד' בחום נמוך, לקרר.

לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.

לסדר בפיירקס שכבת חציל, לצקת רוטב, גבינות וחוזר חלילה.

לכסות את התבנית בנייר כסף, לאפות 15 ד' מכוסה, להסיר הכיסוי ולאפות 15 ד' נוספות.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *