עוף באננס

עוף ואננס

את האוכל הסיני המתקתק או שאוהבים או לא. יש כאלה שמבקשים אוכל פיקנטי ולא עוף מתוק כמו קינוח. לכל אוהבי האוכל החמוץ מתוק מוקדש מתכון זה. את העוף באננס בני ביתי והנכדים מאד מאד אוהבים. אני מכינה אותו כבר שנים רבות, ולמרות זאת אין הוא נמאס על משפחתי, בכל פעם שאני מכינה אותו השמחה רבה. המתכון אינו דורש עבודה מרובה וזה מה שטוב בו.

 

המצרכים

8 כרעיים מחולקות או שלמות – לפי טעמכם, שטופות ונקיות

5 שיני שום גרוסות

כף גדושה פפריקה מתוקה

ו כף שמן קנולה

1 קופסא גדולה אננס חתוך

1/4 כוס חומץ

1/4 כוס קטשופ

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות גדושות סוכר חום / דבש

מלח, פלפל שחור

תבנית עמוקה שתכיל את חלקי העוף בנוחיות

לחמם תנור לחום 180 מעלות

 

ההכנה

בצלוחית לערבב את הפפריקה, השום וכף השמן לתערובת חלקה. בעזרת הידיים (לרגישים – אפשר להשתמש בכפפות), למרוח את התערובת על העוף, לעסות היטב, להניח בתבנית ולאפות 15 ד'. בינתיים לפתוח את קופסת האננס, לסנן, לשמור את מי האננס בקערה, לתוך הקערה להוסיף את החומץ, הקטשופ, הסויה, הסוכר / דבש, מעט מלח ופלפל, לערבב היטב.  אחרי  15 ד', להוציא את התבנית, להפוך את חלקי העוף, לשפוך את הרוטב על העוף ולהכניס לתנור לשעה. מדי פעם להפוך את חלקי העוף, ולהרטיב את העוף ברוטב, אחר שעה להוסיף את האננס החתוך, לכבות את התנור ולהשאיר את העוף בתנור החם לעוד 10 ד'.

מומלץ להגיש עם אורז לבן ולהשתמש ברוטב הטעים.

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *