קיש פלפל/בטטה/פטריות

בפעם הראשונה שאכלתי קיש היה בפרובנס.  לפני שנים, היינו בפרובנס עם המשפחה, התאכסנו שבוע שלם בחווה של זוג פריזאי שמאס בחיים בעיר הגדולה וחלומו היה לחיות בכפר ולארח אנשים. בכל בוקר האישה שאלה האם אנו אוכלים במלון ואז היתה יוצאת לשוק, קונה את המצרכים ומכינה ארוחת ערב. הקיש היה נפלא !! כמובן שמיד שאלתי איך היא מכינה, נכנסתי איתה למטבח וראיתי. מיד התוצאה.

העיקרון בכל הירקות הוא אותו עיקרון – הקפצה של הירק, אפשר לפני האפיה ואפשר כמה ימים מראש, לשמור במקרר ולאפות כאשר רוצים.

גם את הבסיס ניתן להכין בשתי צורות – להכין בצק לבד (מיד המתכון) או להשתמש בבצק פילאס מוכן, דבר המקל על כל התהליך. אני בתחילה הכנתי לבד את הבצק אבל כיוון שאני תמיד מחפשת קיצורי דרך ניסיתי את בצק הפילאס והוא מצוין.

כמובן שניתן לערבב את הירקות ולהכין פאי צבעוני ומאיר עיניים.

 

המצרכים  לבצק

11/2 כוס קמח

150 ג' חמאה קרה חתוכה לחתיכות

1 חלמון

1/2 כפית מלח

3 כפות מים קרים

תבנית עגולה ושטוחה בגודל של 26

 

שמים את הקמח, החמאה, החלמון, והמלח במעבד מזון, מפעילים את המכשיר עד יצירת פירורים, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד שהבצק נאסף לכדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך שעה. בינתיים מכינים את המילוי.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

לאחר שעה, לשמן תבנית שטוחה של קיש השמן זית, אם הכנתם את הבצק לבד, לרדד אותו לגודל מעט גדול מן התבנית, לרפד את תבנית האפיה, גם את הדפנות.

אם משתמשים בבצק פילאס, משטחים את הבצק על התבנית ומרפדים אותה.

 

המילוי

3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות / 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות / 2 סלסלות פטריות פרוסות

פרסה קצוצה

2 שיני שום קצוץ

150 ג' גבינה בולגרית מגורדת גבינת פרומעז חתוכה

רוטב

3 ביצים

1 שמנת לבישול 15%

2 כפות בצל ירוק/פטרוזיליה

2 כפות קמח תופח

קורט אגוז מוסקט

מלח, פלפל שחור גרוס

50ג' צנוברים

 

את הפרסה לטגן עם שמן זית עד ריכוך קל,להוסיף השום, לטגן מעט, להוסיף את הירק שבחרתם, לטגן מעט – לא לרכך מדי. לקרר

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

לשטח את הירק על הבצק, לפזר מעל את הפרומעז או כל גבינה שבחרתם או תערובת של כולם.

לערבב את כל חומרי הרוטב, לצקת על הירקות, לאפות 45 ד' עד הזהבה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *