חמין

 

%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9f-1 מה מתאים יותר מאשר חמין בשבת גשומה? הריח הנפלא שמריחים בבית, הציפיה – האם יצליח או לא. יש בלי סוף מתכוני חמין, כל אחת שמכינה בטוחה ששלה הוא הטוב ביותר. רק אחרי שתנסו תמצאו מה מתאים לכם ביותר, אז קדימה לעבודה, להכין חמין זו עבודה קלה והתוצאה נפלאה. אפשר בהחלט להכין גם בלי הבשר אבל לא כדאי לכם לוותר על העצמות (אלא אם אתם צימחונים)

%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9f-4

 המצרכים

1 חב' פילה מדומה קפוא שנמכר ברשתות המזון

3 יח' עצמות מח

2 בצלים גדולים קצוצים גס

1 ראש שום חצוי

1 כוס חיטה

1/2 כוס שעועית שחורה

1/2 כוס שעועית לבנה

1/2 כוס גריסים

תפוחי אדמה,  ביצים – כמה שאתם אוהבים או לפי מספר הנפשות

2 כפות מלח

פלפל שחור בנדיבות

1 רסק עגבניות קטן

1 כף כמון

2 כפות פפריקה

כף גדושה דבש

קציצות

7 פרוסות חלה

5 כפות קמח

1/2 כוס מים רותחים

חופן קטן פטרוזליה

1 בצל  קטן קצוץ ומטוגן

2 ביצים

2 כפות שמן

כפית פפריקה

מלח, פלפל שחור

כפית סוכר

אופציה

ג'חנון

 סיר גדול מאד שיוכל להכנס לתנור אם אין גם על הכיריים זה בסדר

 בבוקר לשטוף היטב את כל הקיטניות, להעביר לקערה גדולה, לכסות במים  ולהשרות עד הערב, לסנן

 הקציצות

במעבד מזון לשים את פרוסות החלה, עם הקמח, והפטרוזיליה, לעבד לפירורים, להעביר לקערה. להוסיף 1/4 כוס מים חמים, לערבב, להוסיף את כל שאר החומרים לערבב. אם העיסה יבשה מדי או פירורית מדי להוסיף עו מעט מים. להכין קציצות ולטגן. אפשר להכין כמה ימים מראש.

ניתן גם להכין קוגל אחד שלם – אז אין צורך לטגן אלא ללוש לגוש אחד ולהניח על החמין.

 את תפוחי האדמה לקלוף ולשטוף, את הביצים לשטוף היטב.

לשטוף היטב את גוש הבשר ואת העצמות

לצקת שמן לטיגון בסיר, לחמם, להוסיף את הבצל, לטגן עד לשקיפות.

להוסיף את כל הקיטניות המסוננות, לערבב, לשים מעל את הבשר, העצמות, תפוחי האדמה. הביצים והקציצות.

%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9f-3

לכסות במים, להרתיח, נוצר קצף להסיר אותו בעזרת כף, להוסיף את כל התבלינים, להנמיך את האש לחום נמוך ולבשל 30 ד'.

לחמם תנור אפיה לחום של 100 מעלות, להעביר את הסיר לתנור. בבוקר לבדוק אם יש מספיק מים, אם אין  – להוסיף. ניתן גם לבדוק את הטעם ואם צריך לשפר טיבול זה הזמן.

במידה ומשאירים על הכיריים להשאיר בחום נמוך ביותר, לכסות את הסיר במגבת עבה.

 ג'חנון

בלילה, לפני שהולכים לישון, להניח את הג'חנון הקפוא על החמין, לכסות את הסיר ולהחזיר לתנור/כיריים.

 בצהריים לפתוח את הסיר לחלק את חלקי החמין לקערות, להכין סלט ירקות גדול ולהנות.

 %d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9f-5

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *