קציצות דג

את הקציצות האלה אני מכירה מילדותי. כיום גדולי השפים מכינים קציציות דג וקוראים להם קבבוני דגים. אמי שהיתה בשלנית מצויינת נהגה להכין אותם, יש להם טעם נפלא וניחוח גלילי. הן נפלאות לאירוח.
 
קציצות דג
 
חב` פילה בקלה או כל פילה אחר של דג.
1/2 חב` כוסברה (אפשר לוותר למי שלא אוהב)
1/2 חב` פטרוזיליה
עלי סלרי – משישה גבעולים
1 בצל קלוף
1 תפוח אדמה קלוף
5 שיני שום
1 ביצה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית כמון
1/4 כוס שבולת שועל
1/4 כוס קמח תופח
 
לשטוף היטב את פרוסות הדג, לייבש היטב. את פרוסות הדג הנקי לשים במעבד מזון ,להוסיף את הבצל, הסלרי, השום הפטרוזיליה והכוסברה לרסק , להזהר מריסוק יתר. להעביר לקערה, להוסיף את שאר החומרים. אם התערובת רכה מדי להוסיף עוד שבולת שועל. להשאיר למנוחה 10ד`.
ליצור קציצות ולטגן בשמן עמוק, להספיג.
הקציצות מוכנות לאכילה, אם רוצים אפשר להכין רוטב עגבניות ולצקת עליהם בהגשה או לבשלם בתוך הרוטב
 
רוטב עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
2 שיני שום קצוצים
שמן זית
מלח, פלפל גרוס
1 כפית פפריקה
1 כפית רוטב צ`ילי מתוק
1 כפית סוכר
בסיר קטן, לחמם את שמן הזית, לא לחמם מדי, להוסיף את השום, לערבב, להוסיף את העגבניות ואת כל שאר החומרים, להרתיח, להנמיך החום ולבשל בחום נמול 20ד`.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *