עוגת פרג ותפוחים

חלק גדול מאד של חברותי מכיר את עוגת הפרג האולטמטיבית שלי. לקראת פורים החלטתי לשתף את כולם כדי שגם אתם תוכלו להנות ולקבל מחמאות. היא קלה מאד להכנה אבל התוצאה היא של עוגה מושקעת. לפסח העומד להגיע אלינו, היא נפלאה – להחליף את הקמח בקמח מצה +מעט אבקת אפיה או קמח מיוחד לפסח

 

עוגת פרג

5 ביצים מופרדות

200 ג' פרג טחון

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

3 כפות קמח תופח

2 תפוחי עץ אלכסנדר מרוסקים

2 כפות ליקר 

הרטבת העוגה: 3 כפות ליקר+ 3 כפות מים

 

קרם: 25 ג' חמאה

       100 ג' שוקולד מריר

       3 כפות חלב

 

לחמם תנור אפיה לחום של 180 מעלות

להקציף החלבון עם הסוכר לקצף יציב, להנמיך את עוצמת המיקסר למינימום ולהוסיף לאט לאט את כל שאר חומרי העוגה.

להעביר לתבנית 26 ולאפות כ – 40 ד'

להרטיב את העוגה עם תערובת הליקר מיד כשהיא חמה

 

להמיס במיקרו את כל חומרי הקרם,לערבב היטב לקבלת מירקם חלק, לשפוך על העוגה. לקרר

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *