שני סלטי חצילים

בקצב החיים המהיר בימינו אנחנו מחפשים מתכונים מהירים, תוך ניצול חומרים מוכנים אך שיהיו גם טעימים, גם בריאים וישאירו רושם טוב על כולם – מחלקת הרושם. כאן נכנסים שני הסלטים הבאים, אני מכינה אותם הרבה ולכולם קשה להאמין שהם חצי קנויים. כדאי לנסות

 

סלט חציל וירקות טריים

1 קופסא קנויה של חציל טבעי רצוי של רפאל (אם אתם מתעקשים אפשר לקלות לבד 4 חצילים)

1 עגבניה מעט קשה חתוכה לחתיכות קטנות (אפשר כאן להשתמש בחותך הירקות שכולם קנו)

1 מלפפון (קלוף או לא לפי רצונכם) חתוך לקוביות קטנות

1 בצל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות

חופן פטרוזיליה קצוצה

כפית שטוחה סוכר

שמן זית

מלח, פלפל גרוס

 

לערבב את כל החומרים, לתבל, לטעום ואם צריך לשפר תיבול, לשמור במקרר עד ההגשה.

 

 

 

 

חציל במיונז ופלפל קלוי

 

1 קופסא חצילים במיונז

2 פלפלים אדומים גדולים

1 בצל אדום קטן

כפית סוכר

כף חומץ בלסמי

מלח, פלפל גרוס

 

את הפלפלים לקלות בתנור במצב של גריל מספר דקות, להפוך לכל הצדדים, להזהר שלא ישרף., להעביר מיד לסיר קטן, לכסות את הסיר ולחכות כשעה. לקלוף את הפלפל. להעביר את הפלפלים הקלויים למרסק ירקות יחד עם הבצל הנקי והחתוך לחצי

לרסק.

בקערה לערבב את החציל במיונז, את תערובת הפלפלים, לתבל  בכל שאר החומרים, לטעום ולשפר תיבול לפי טעמכם, להעביר למקרר עד להגשה.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *