מאפה ירקות

מאפה ירקות   

כמה פעמים נתקעתם במקרר עם ירקות שנשארו מיותמים מכל מיני סיבות ואוטוטו אתם עומדים לזרוק? אז חכו, יש מה לעשות איתם. כל ירק שעומד לבלות במקרר זמן רב מדי ללא שימוש, לשטוף , לטגן  בצל או כרשה, שום, ואת הירק פרוס לפרוסות להקפיץ מספר דקות ויש לכם בסיס נפלא לירקות מאודים, קיש או מאפה. המאפה המובא כאן הוא כזה והוא נפלא לארוחת צהרים או ערב, קל ומזין.אתם כמובן יכולים לשנות את הירקות לפי מה שיש בבית כנ"ל לגבי הגבינות.

 

מאפה ירקות

4 קישואים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות

1 כרשה/בצל יבש פרוס לפרוסות

2 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות

1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות

שמן זית

1 גבינת גוטג'

1 יוגורט

250 ג' גבינה בולגרית/פטה

100 ג' קשקבל מגורד

3 ביצים

3 כפות קמח תופח

מלח פלפל גרוס

 

לחמם מחבת גדולה לצקת את שמן הזית, להוסיף את הכרשה ולטגן עד ריכוך, להוסיף את הפלפל האדום, להקפיץ מספר דקות,להוסיף את הקישואים ואת הבטטה, לטגן מספר דקות, לתבל במלח ופלפל  להנמיך את הלהבה  ולהמשיך לאדות עד ריכוך. לקרר. את השלב הזה אפשר להכין מספר ימים מראש, לשמור במקרר.

לסנן את הירקות, להעביר לקערה, להוסיף את שאר החומרים, לערבב, אין צורך לתבל במלח ופלפל, כבר עשינו זאת.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לאפות כ – 45 ד', עד השחמה. לקרר מעט ולפרוס

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *