מיני ערייס

פתאום כל המדינה מכינה ערייס.

אחד הדברים היותר טובים שקרה לנו בעקבות כל תוכניות הבישול הוא הכרת המטבח הערבי המדהים. את המטבח הזה הכרתי היטב בילדותי בטבריה. אמי וסבתי גדלו עם האוכלוסיה הערבית שהיתה בעיר, אמי בעבודתה היתה במגע יומיומי עם האוכלוסיה הערבית בכל כפרי הסביבה. בכל פעם קיבלנו מהם דבר מה. פעם שמן זית נפלא, זיתים ביתיים, שורש עקוב נקי ומוכן למילוי, ועוד ועוד. כמובן שההשפעה היתה גם בבישול הבייתי שלנו. מנות כמו עריס, סינייה, תדבילה (אורז עם בשר), על העלים הירוקים ועוד ועוד.

חיפשתי מנה קטנה לערב החג וניזכרתי בערייס. הכנתי ויצא נפלא !!!!!  התבנית כולה חוסלה מיד.

לבשר אני השתמשתי בקבבים  איכותיים, קנויים של בשר כבש ובקר. מי שרוצה יכול כמובן להכין לבד.

הכנתי גם מבשר הודו אדום – חלק העדיפו זאת על פני הבקר. (יש מתכון בהמשך)

מאד נוח – ניתן להכין את הערייס כמה שעות מראש, לחמם בתנור לפני ההגשה. 

1 חב' קבבים 

1 חב' פיתות קטנות (10 פיתות)

עגבניות פרוסות

1 בצל גדול פרוס ומפורק

עלי פטרוזיליה  – למי שאוהב

שמן זית

ההכנה

לחמם תנור ל 180 מעלות.

את הפיתות לחתוך לחצי, בכל פיתה לשים 1/2 קבב, עגבניה ובצל  ( אם מוסיפים פטרוזיליה, להוסיף אותה )

ללטף את חצאי הפיתות בשמן זית, לחמם מחבת פסים, להניח את הפיתות במחבת עד חריכה קלה,

להוציא לתבנית, לאפות 10 ד'. 

להגיש עם סלט ירקות, חומוס, טחינה ולהנות מאד. 

קציצות הודו אדום / עוף / פרגיות

1/2 ק' הודו אדון טחון

1 בצל

3 שיני שום

צרור ירוקים – פטרוזליה, כוסברה, נענע, עלי בצל ירוק – מכל אחד לפי הטעם האישי

מלח, פלפל

1 כפית – כמון, פפריקה, כוסברה טחונה

1/2 כפית בהרת

1 ביצה

1/2 כוס שבולת שועל

לערבב הכל ושים בפיתה ולהמשיך כפי שרשום.

מומלץ להכין מהתערובת קציצות מטוגנות. 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *