קיש בטטה וגבינות

יש כל כך הרבה מתכוני קישים ופשטידות בטטה ברשת ולמען האמת אני לא כל כך אהבתי עד, שטעמתי את המאפה הזה  בבית קפה בצפון הארץ וסוף סוף אהבתי. ניסיתי לשאול מה המתכון אבל לא שמחו לשתף, ניסיתי בבית לפי ראות עיניי וההצלחה היתה רבה. הקיש טעים מאד מאד וגם יפה לעיניים. ההכנה קלה ביותר, אפשר להכין חלק מראש דבר המקל על העשיה.

לגבי הגבינות – תלוי בכם כמה אחוזי שומן אתם רוצים, אפשר גם דל וגם עתיר או חצי חצי – וזו הגירסה שאני אוהבת.

הבצק מספיק לתבנית אחת בגודל 26 או אחת גדולה יותר. את המחצית השניה הקפיאו והשתמשו בפעם אחרת.

הבצק

1/4 2 כוסות קמח כוסמין  + 1 כף אבקת אפיה / קמח תופח

1 שמנת 9% / 15%/ יוגורט 3%

1 ביצה

200 ג' חמאה מומסת / 3/4 כוס שמן

2 קוביות קפואות עשבי תיבול איטלקיים מומס

מלית

3 בטטות בגודל ביינוני קלופות

גליל גבינת עיזים 9% / 15%

חופן גבינת קשקוול מגורדת

רוטב רויאל

2 ביצים

1 שמנת חמוצה 9% / 15%

1 שמנת לבישול 15% / 10%

1 כף קמח תופח

מלח, פלפל

אגוז מוסקט מגורד

קורט קנמון

אופציה – שקדים חצויים

תבנית 26 משומנת

ההכנה

את הבטטות המקולפות הניחו על צלחת, הכניסו למיקרו לריכוך, כ – 8 ד'. קררו לגמרי. ניתן להכין לילה קודם, לשמור בקרור עד הכנת הקיש.

הבצק

שימו בקערה את כל החומרים, ערבבו לבצק אחיד ונעים, חלקו לשניים, העבירו לתבנית, רפדו בעזרת הידיים.

חממו תנור לחום של 180 מעלות.

פירסו את הבטטות לפרוסות, סדרו מעל הבצק,

פזרו מעל מחצית מגבינת העיזים, סדרו שכבה נוספת של בטטה וגבינה, פזרו מעל את הקשקוול המגורד.

 

ערבבו את כל מרכיבי רוטב הרויאל בקערה לרוטב אחיד, צקו מעל הבטטות, פזרו מעל את השקדים.

העבירו לתנור, אפו כ – 45 ד', עד הזהבה. תיהנו.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *