שכבות פילו וגבינות

למי שלא התחשק איזה מאפה טעים חם ומנחם אבל גם קל הכנה – שתקום / יקום,   אני מאד אוהבת את המאפים התורכיים למיניהם כמו הבוריק הנפלא אבל לא תמיד בא לי להשקיע, חיפשתי אחר צהריים אחד דרך מהירה וקלה והנה מצאתי. מאפה נהדר של גבינות דלות שומן טעים ומהיר,היתרון נוסף שלא שניתן להכין מספר שעות מראש, ולאפות לפני ההגשה.

1 חב' בצק פילו מופשר במקרר

המלית

3 קופסאות קוטג'

3  יח' יוגורט עיזים / כבשים / רגיל / שמנת חמוצה 9%

100 ג' גבינת פטה עיזים / רגיל 5%

חופן גבינת קשקבל / פרמזן מגורדת

3 ביצים גדולות

מלח, פלפל

50 ג' חמאה מומסת

אפשרות – עלי תרד קצוצים / מופשרים

תבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה (הכי טוב חד פעמי)

ההכנה

לערבב את כל הגבינות בקערה

לחמם תנור 190 מעלות.

לפתוח את חב' הפילו, לשטח שני דפים על התבנית, למרוח בחמאה המומסת, לשטח עוד שני עלים, לצקת עליהם 1/3 מלית, לשים שני עלים נוספים על המיל, למרוח חמאה, לשטח דף נוסף, לשים 1/3 נוסף של מלית,

דף נוסף מעל, ואת שאר המלית, שני דפים נוספים מעל הכל, למרוח את החמאה, אם נשארו דפים לשטח אותם ולמרוח את כל החמאה, במידה ואתם מתכוונים לאפות מיד, סמנו על הדף העליון בעדינות ריבועים, לא נורא אם המלית "מציצה".

אם לא, שימו מעל המאפה את הניילון בהם היו העלים, עיטפו במגבת את התבנית והכניסו למקרר. לפני האפיה הוציאו, פירסו בעדינות ואפו. כ – 45 – 50 ד' עד השחמה.

חכו בסבלנות לפני הגשת המאפה כדי שהמלית תתייצב, תיהנו.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *