קרפצ'ו סלק

 

הסלק מככב אצלנו בבית בכל הצורות והאפשרויות. אין דבר כזה שלא יהיה בבית סלק מוכן לאכילה. השיטה הנוחה והקלה ביותר להכינו הוא בתנור – חממו תנור ל 200 מעלות, עטפו כל סלק בנייר כסף ואפו שעה ועשר דקות. אם הסלק גדול אפו 10 ד' נוספות. קררו, קלפו ותחליטו מה עכשיו. גם כך הסלק טעים ומתוק, שימו בקופסא סגורה, נשמר עד שבוע.

הפעם הכנתי ממנו קרפצ'ו – המנה המככבת היום בכל המסעדות

2, 3 סלקים רכים (אם לא הכנתם ניתן בהחלט להשתמש בסלק מהואקום)

תיבול

שמן זית

חומץ בלסמי איכותי

1 כף מירין

מלח, פלפל גרוס

עלי רוקט

אגוזים

אפשרות – פטה עיזים / רוקפור

ההכנה

פירסו את הסלק לפרוסות דקות דקות דקות, אפשר אם  יש לכם, מנדולינה, סדרו יפה בצלחת הגשה, ערבבו בצלוחית שמן זית, בלסמי ומירין לתערובת חלקה ככל האפשר, טפטפו מעל הסלק את הנוזל, תבלו במלח ופלפל.

פזרו מעל עלי קוקט ואגוזים, גבינה לפי העדפתכם,  ותיהנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *