לחם גבינה

שבת, חג, שבת, חג ועוד כמה אירוחים באמצע,  מה אני הולכת להכין ???? נזכרתי בקראנץ' המלוח וחשבתי אולי נכין אותו ?? ואז ניזכרתי בלחם נהדר שאכלנו באחד הטיולים שלנו. היינו בשייט נהרות בצרפת, באחת הירידות לחוף הגענו לשוק מקומי שתמיד כייף לטייל בו עם כל דוכני הפירות והירקות, הגבינות הטעימות, כל סוגי הנקניקים וכמובן המאפים. קיבלנו לטעימה לחם גבינה – לחם שזור בגבינות ועשבי תיבול שלא רצינו להפסיק לאכול. זה מה שהחלטתי להכין. הכנתי את מתכון  הבית המוצלח שלי עם שינויים קלים וקיויתי לטוב. היה מצוין. המשפחה החברים וכל האושפזין  נהנו ביותר. המכון קל ביותר ואפשר להקפיא ולהוציא כשמתחשק.

לחם

1 ק' קמח לאפיית לחם וחלה

1/2 1 כפות שמרים יבשים

1/4 1 כוס חלב

1/4 1 כוס מים רותחים

100 ג' חמאה מומסת / 1/2 כוס שמן זית

3 כפות דבש

1 כף מלח

המלית

300 ג' גבינת צ'אדר מגורדת

300 ג' קשקוול / פרמזן מגורד

3 קוביות מופשרות בזיליקום קפוא

1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

שום גבישי

4 כפות שמן זית

1 ביצה טרופה למריחה מעל הבצק

3 תבניות אינגליש

 

 

ההכנה

בקערת המערבל שימו את המים, החלב הדבש המלח והחמאה, הוסיפו מעל את הקמח, את השמרים מעל הקמח, ערבבו מעט את הקמח והשמרים. בעזרת וו גיטרה ערבלו כחמש ד' עד קבלת בצק אחיד. כמובן שניתן ללוש בידיים. כסו את הקערה והניחו במקום חמים (אני אוהבת להתפיח בצק במיקרו סגור), כ 40 ד'  התפחה.

הכינו את כל מרכיבי המלית לידכם,  צקו את 4 כפות שמן הזית על משטח נוח לרידוד הבצק (שיש למשל). מירחו את השמן על המישטח, שימו את הבצק על השמן,  חלקו אותו לשלושה חלקים.

רדדו כל חלק של הבצק על גבי השמן לעלה דק, מירחו מעל 1 קוביה של בזיליקום, פזרו 1/3 גבינת צ'אדר, 1/3 קשקוול, עשבי תיבול ומעט מאד שום גבישי.

גלגלו לגליל, חיתכו באמצע הגליל לאורכו, קיבלנו שני רצועות בצק ארוכות, לפפו את שני הרצועות  כמו צמה.

אל תדאגו מהבלגן שנוצר, הכל מסתדר באפיה. העבירו לתבנית אינגליש, את מה שנפל מהבצק הכניסו בין הבצק.

הכינו כך עוד שתי תבניות, כסו והתפיחו כחצי שעה.

עכשיו תחליטו מה עושים – אם אתם מתכוונים לאפות מיד, מירחו ביצה על הבצק, חממו תנור ל 180 מעלות ואפו 25 ד'. אם אתם לא אופים מיד, כסו היטב את התבניות והקפיאו, הפשירו מספר שעת לפני האפיה.

תיהנו, בתיאבון.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *