פילה דג ברוטב חמוץ מתוק

 

היום התכוונתי להכין פילה דג. הוצאתי מהמקפיא וחיכיתי להפשרה. בינתיים, פתחתי את אחד ממוספי השבת,  ראיתי מתכון לדג חמוץ מתוק . יפה, אמרתי, מתאים לי. המתכון מצא חן בעיני והחלטתי לנסות. עד שלב הרוטב היה מצוין. הכנתי את הרוטב בדיוק לפי ההוראות, טעמתי לפני הוספת הדג ו….. לא מצא חן בעיני. שפכתי הכל והכנתי רוטב אחר לפי ראות עיניי.

התקבלה מנה מצויינת, נאכלה כמעט עד תומה והנה, המתכון לפניכם.

ניתן להכין הכל מספר שעות לפני ההגשה, לחמם ולהגיש. אני הכנתי מ 6 נתחים כמובן שניתן לשנות זאת.

6 נתחים של פילה – כל דג שהוא, דניס, אמנון, לברק וכו'

1/2 כוס קמח

מלח, פלפל, אבקת שום גבישי

רוטב

2 כפות שמן קנולה

1 בצל סגול קצוץ דק

2 שיני שום קצוץ / קוביה שום קפוא

1 ס"מ של גי'נג'ר קצוץ דק / 1/2 כפית אבקת גי'נג'ר

חופן אפונה וגזר סנפרוסט מופשר במים רותחים

1 כוס מים

1 רסק עגבניות

2 כפות מירין

1 כף סוכר חום

ו כפית צי'לי מתוק

כף שמן סומסום

מלח, פלפל

1 כפית קורנפלור

 

ההכנה

במחבת שטוח ורחב שימו  שמן עמוק, חממו, בינתיים שיטפו היטב את הפילטים, ייבשו בנייר מגבת. שימו את הקמח בצלחת טבלו במלח פלפל ואבקת השום, טיבלו את הפילטים בקמח, טגנו עד הזהבה קלה,הוציאו לצלחת עם מגבת נייר לספיגת השמן.

חממו תנור ל 180 מעלות.

הכינו את הרוטב – בסיר קטן חממו שמן, טגנו מעט את הבצל, הוסיפו השום והגי'נג'ר, ערבבו, הוסיפו את האפונה והגזר המסוננים, ערבבו, את הרסק ואת כל שאר חומרי הרוטב, ערבבו. ערבבו היטב את כפית הקורנפלור עם מעט מאד מים, הוסיפו לרוטב, טעמו ושפרו לפי טעמכם. (מתוק, מלוח, חריף וכו').סדרו את הפילטים בתבנית, צקו את הרוטב. אם אתם מתכוונים לאכול מיד, אפו כ – 15ד', אם לא, כסו את התבנית ואפו לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *