נגיסי עוף בטמפורה

חברים אמורים להגיע לביקור  ספונטאני, היתה בדיוק שעת צהריים, מה מכינים ? חזה עוף יש ?     תמיד !!!, ירקות יש ? כמובן ואורז התוספת האולטמטיבית, יש ארוחה !!

1 חזה עוף חתוך לקוביות

1/4 כוס רוטב סויה

כף שמן סומסום

בף מיץ לימון + גרודת לימון

4 כפות ליקר שיש בבית

אבקת שום, פלפל שחור

לשים את כל המרכיבים יחד בקערה, להשרות שעה לפחות.

להוסיף לקערה :

1/2 כוס קמח תופח

1/2 כוס קורנפלור

1 ביצה

לערבב היטב.

לחמם מחבת לא גדול עם הרבה שמן, לטגן את הקוביות עד הזהבה קלה.

ירקות

1 פרסה קטנה

4 שיני שום פרוסות

2 פלפלים צבעוניים פרוסים

5 – 6 פטריות שמפניון חתוכים

1 גזר – פרוס דק

1 גבעול סלרי

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

במחבת שטוח ורחב לחמם מעט שמן קנולה, לטגן את הפרסה, להוסיף את שאר הירקות ולטגן מספר דקות עד לריכוך קל.

הוסיפו למחבת את חתיכות העוף המטוגנות

רוטב

בקערה ערבבו היטב :

4 כפות רוטב טריאקי

2 כפות רוטב סויה

3/4 כוס מרק צח / מים + אבקת מרק

1 כף שמן סומסום

2 כפות סוכר חום

ערבבו  את הרוטב עם העוף והירקות, בשלו יחד כדקה ערבבו ותיהנו.

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *