צלי בשר בבירה עם קוגל עשבי תיבול

באחד משיטוטי  הלילה בטלביזיה , הגעתי לערוץ האוכל, שם ראיתי גברת נחמדה מאד אנגליה טיפוסית, היא הכינה צלי בקר בבירה. החלטתי להשאר ולצפות, היה שווה מאד, תשאלו למה, ובכן, היא הכינה קוגל לצלי מכרוכית עם עשבי תיבול. זה כבש אותי ורק בגלל זה החלטתי לנסות את המתכון. במתכון הבירה היתה – בירה אייל, מה זה ??? אין לי מושג.החלטתי להשתמש בבירה הרגילה שאנו מכירים. הכנתי את המתכון, עם שינויים שלי, הוא פשוט יחסית אבל הבונוס ובגדול היה הקוגל. התקבל קוגל עסיסי, טעים בטרוף שזה ממש חטא, אבל מומלץ מאד מאד למי שאוהב. הכנתו קלה ומהירה ביותר, בחמין הבא הוא יהיה בתוכו, איל לי ספק.

יש בקוגל ממרח חזרת, ניתן לקנות במעדניות ואם אין, תוותרו ותשתמשו במיונז.

1/2 1 – 2 ק' קוביות בשר לצלי

שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ

2 חב' פטריות שמפניון קטנות

5 גזרים חתוכים גס

7,8 שיני שום שלמות

1 בקבוק בירה

50 ג' קמח (4 כפות)

2 כפות ריבת בצל

מלח, פלפל

5 עלי דפנה

1 כפית כוסברה טחונה

1 כף פפריקה

5 עיגולי פלפל אנגלי

3 כפות רוטב ווסטרצ'ר

2 כוסות מים

לערבב בקערה את הבירה עם הקמח.

סיר גדול שטוח ורחב

לחמם תנור 150 מעלות

לחמם את השמן, לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את קוביות הבשר, לטגן עד צריבה של הבשר,

להוסיף את הגזר, השום והפטריות ולערב. להוסיף את כל החומרים, להביא לרתיחה, להעביר לתנור למשך כשעתיים וחצי. אם מבשלים על הכיריים, להנמיך הלהבה ולהמשיך לבשל.

קוגל

2 כוסות קמח תופח

1/4 כוס שמן

1 כוס מים + עוד מעט

1 כף ממרח חזרת

1 כף מיונז

ו כוס עשבי תיבול קצוצים דק – פטרוזליה, ריחן, רוזמרין, כוסברה, שמיר, נענע

 

לשים בקערה את הקמח והשמן, למזוג את כוס המים, ללוש, הבצק צריך להיות רך ומאד נעים לעבודה, לפי זה תוסיפו את המים. להניח דף נייר אפיה, את הבצק ומעל דף נוסף, רדדו את הבצק למלבן בין שני הדפים.

ערבבו את המיונז והחזרת עם עשבי התיבול,

מירחו על הבצק,

גלגלו לגליל. שימרו במקרר עד השימוש בו.

30 ד' לפני שהבשר מוכן, חיתכו את הרולדה לחתיכות,

הניחו מעל הבשר ואפו 30 ד' נוספות.

תנו לבשר לנוח מעט, חלקו לסועדים ותהנו.

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *